NB I.

2023.10.08. 19:25

Kétgólos hátrányból állt fel a Debrecen

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Debrecen a címvédő és listavezető Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

MW

Lisztes Krisztián piros lapot kapott a DVSC ellen

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az FTC ezzel a 2–2-es döntetlennel minden versenysorozatot figyelembe véve már 12 mérkőzés óta veretlen, a debreceniek pedig három vereség után szereztek pontot a bajnokságban. 

A kezdőrúgást követően Varga csúsztatta fejjel a labdát Marquinhos elé, aki azonnal be is bólintotta azt a debreceni kapuba, így a zöld-fehéreknek mindössze 16 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy hazai pályán megszerezzék a vezetést.

 A folytatásban is nagy iramot diktált a Ferencváros, Abu Fani bombáját a 18. percben Megyeri még szögletre mentett, de a sarokrúgásból beívelt labdát ismét Varga csúsztatta tovább, a felpattanó labdát a debreceni hálóőr Mmaee-hoz öklözte, aki tíz méterről fejjel ívelt a léc alá. Nem sokkal később Dibusz bravúrral védte Bárány kísérletét, aki négy méterről próbálkozott. 

Az első félidő hajrájában aztán Romancsuk szerzett labdát, amit majdnem az alapvonalról emelt át a túloldalra, ezt Domingues fejelte Vajda elé, aki öt méterről már nem hibázott, így szépített a Debrecen.

A szünet után a vendégek kerültek helyzetbe, de Dibusz ismét bravúrral hárított.

 Valamivel később Sigér elhibázott passzából a DVSC vezethetett ellentámadást, Domingues pedig egy csel után 13 méterről lőtt a hálóba, így egyenlített a Debrecen.

A meccs végén mindkét csapatnak adódtak helyzetei, de gólok helyett már csak sárga lapokat szereztek a játékosok, sőt, Lisztes két percen belül kettőt is begyűjtött, így a 94. percben kénytelen volt elhagyni a pályát. Ezt követően a játékvezető azonnal lefújta a feszült hangulatban véget érő mérkőzést.

OTP Bank Liga, 9. forduló 

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 2–2 (2–1) 

Groupama Aréna, 12 793 néző, v.: Farkas
Gólszerzők: Marquinhos (1.), S. Mmaee (18.), illetve Vajda B. (45+4.), Domingues (64.)
Kiállítva: Lisztes (94.)  
Sárga lap: Abu Fani (36.), Mmaee (37.), Wingo (52.), Pesic (87.), Lisztes (93. és 94.), illetve Ojediran (11.), Bárány (57.), Romanchuk (78.), Bévárdi (85.)

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 46.), S. Mmaee (Cissé, 46.), Wingo, Ramírez – Ben Romdhane (Pesic, 69.), Sigér – Marquinhos (Lisztes, 69.), Abu Fani, Zachariassen (Owusu, 82.) – Varga

Debrecen: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, 46.), Kusnyír, Romancsuk, Ferenczi – Loncar, Ojediran – Vajda (Szécsi, 46.), Dzsudzsák (Tuboly, 90.), Domingues (Kiziridisz, 81.) – Bárány (Majdevac, 72.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában