Összefogás

2023.10.30. 12:35

Elindult az MBH Bank Tudatos segítség programja

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésében elindult az MBH Tudatos segítség programja, amellyel a pénzintézet és a karitatív szervezet több tízezer, nehéz körülmények között élő embernek segít.

MW

Munkatársak az MBH Bank fiókjában

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

 A bank a programról beszámoló, az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az írta, hogy a tavasszal kezdődött összefogással három pillérre alapozva segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket a két szervezet. Jelezték:

 hosszú távú céljuk a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az országos segélyközpont fenntarthatóságának támogatása és egyszeri krízistámogatások nyújtása. 

Kitértek arra is, hogy az együttműködés részeként a hitelintézet részt vesz a szervezet adventi jótékonysági programjaiban, ezzel ösztönözni kívánják a bank munkatársainak adományozási hajlandóságát is. 

A Tudatos segítség program első pillére az energiahatékonyság fejlesztése. 

Olyan támogatást akarnak adni 500 családnak, amely lehetővé teszi a hosszú távú, fenntartható segítségnyújtást. 

Példaként említették, hogy az elavult mosógép cseréje energiatakarékosabb berendezésre, a hűsugárzó cserélése egy inverteres klímára vagy egy nyílászáró csere távlati megoldást jelenthet a háztartásoknak, havonta akár 10 ezer forintot is megtakaríthatnak.  

Az első pillérhez tartozik a hátrányos helyzetben élők pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ezt tanácsadással és 2000 kisokos összeállításával segítik. 

A program második pilléreként kiemelt figyelmet kap a karitatív szervezet évente 60-70 ezer krízisben lévő ember és család segélykérelmét kezelő országos segélyközpontjának támogatása. Ez kiterjedhet az adósságkezelési tanácsadásra, természetbeni támogatásra (tartós élelmiszer, ruhaadomány, tanszertámogatás), de jelenthet például a rezsi kifizetésében adott segítséget is. 

A harmadik pillért jelentő krízistámogatási kezdeményezés lehetővé teszi az adományok azonnali eljuttatását a leginkább nélkülöző családoknak. 

Idén szeptemberben 889 rászoruló részesült a támogatásból, a program indulása óta eltelt három hónapban pedig 7200 embernek juttatta el az országos segélyközpont az adományokat 

 - ismertették. 

Az együttműködés részeként, a program mellett, az MBH Bank munkatársai bevonásával, érzékenyítésével segíti az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját. Megemlítették, hogy 

munkatársaik már két éve ételosztással, adománygyűjtéssel működnek közre, a szervezet adventi adománygyűjtő kampányában és részt vesznek jótékonysági futóversenyen is. 

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet 2023 májusában kötött együttműködési szerződése alapján a bank évi 100 millió forinttal támogatja a segélyszervezetet - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában