Kormánykoalíció

2021.04.21. 19:09

Iohannis: Kevesebb vitát és több párbeszédet kérek a kormányzó erőktől

Fotó: Digi24

Kevesebb vitát és több párbeszédet kér a kormányzó erőktől Klaus Iohannis, hangsúlyozva, hogy a járvány elleni küzdelem kell hogy legyen a legfőbb prioritásuk.

A Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában az államfő rámutatott, nehéz pillanatokon van túl a kormánykoalíció, kezelnie kellett egy kihívást, és néhány „nem túl inspirált nyilatkozattól” eltekintve jól reagált a helyzetre, a koalíció vezetői érettségről és felelősségérzetről tettek tanúbizonyságot. Az elnök szerint a párbeszédnek köszönhetően sikerült kimozdulniuk a patthelyzetből.

„Most a világjárvány elleni küzdelem és minél több ember életének a megmentése a prioritás. Ez volt és továbbra is ez kell hogy legyen valamennyi döntéshozó legfontosabb célkitűzése” – fogalmazott.

Az államfő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem most van az ideje a vitáknak.

„Kevesebb vitát és több párbeszédet kérek a kormányzó erőktől, kevesebb politikai pátoszt és több felelősségtudatot, kevesebb büszkeséget és több együttműködést” – nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában