Halálos áldozatokat követelt a vihar Temes és Arad megyében

Fotó: digi24.ro
Fotó: digi24.ro
Négyre nőtt a vihar miatt elhunyt személyek száma Temes megyében. Legutóbb Buziásfürdőn (Buziaş) hunyt el két személy – tájékoztatott a katasztrófavédelmi felügyelőség.

“Másik két személy is életét vesztette a vihar miatt, a sérültek száma folyamatosan növekszik, már 12 személyről van tudomásunk. Az érintett területeken 145 tűzoltó dolgozik” – nyilatkozta a katasztrófavédelem szóvivője, Elena Megherea.

Temesvárra vasárnap délután csapott le a rendkívül erős vihar, amelynek következtében két személy életét vesztette.

A város szórakozóhelyeinek teraszairól felkapta a szél a székeket és asztalokat, letépte a tömbházak tetejét, cserepeket sodort le a háztetőkről és fákat is döntött ki – tájékoztattak a bánsági katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői.

“Egy asszony az állatkertben vesztette életét, egy férfi a Baron hotelnél hunyt el, miután megütötte egy leszakadt reklámtábla. Másik öt személy megsérült” – nyilatkozta a szóvivő, majd hozzátette, folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a járdák, utak felszabadításán és a sérült villanyhálózatok helyreállításán.

Temes megyében viharra vonatkozó narancs színű figyelmeztetés volt érvényben, emiatt aktiválták a katasztrófavédelem operatív csoportját.

A rossz időjárás Arad megyében is károkat okozott, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a károk elhárításán. Sajtóhírek szerint a viharnak itt is van egy halálos áldozata.

www.agerpres.ro