Hajdú-Bihar

2007.11.05. 23:12

A Szövetség elnöke részt vett a pénteki edzésen

<p>Nagyrábé - A Nagyrábéi Petőfi Sportkör Birkózó Szakosztálya pénteki edzését megtekintette Dr Hegedűs Csaba a Magyar Birkózó Szövetség Elnöke.</p>

- Rendszeresen visszatérő vendég lehetek itt a településen, mert egy eredményesen működtetett szakosztályban a birkózók több generációja nevelkedett korábban Szabó Gábor az utóbbi években pedig Papp István nevelőmunkája eredményeként.

Pista barátom személyes példamutatása is elismerésre méltó, mert korcsoportjában rendszeresen érmet leginkább a legfényesebbet szerzi meg a veteránok versenyén. Most november elején emlékezzünk meg az elhunyt Mészáros István szakosztály elnök munkájáról is, de utódja Albucz Sándor is elkötelezetten szolgája sportágunk utánpótlás nevelését.

A személyes ismeretséget nem csak itt a sárréti kisfaluban tartja fontosnak a korábban versenyzőként Olimpia Világ és Európa  bajnok sportvezető, hanem szerte az országban. A személyes sorsa is bizonyítéka minderről és sportsikerek felemelő érzéséről közvetlenséggel beszélt az apró birkózó palántáknak, de mindig hangsúlyozta a kitartás, az elvégzett munka a hit és a cél fontosságát, mert ez a siker alapja, a többi szerencse lehetősége.

A kiváló sportember kétnapos nagyrábéi tartózkodása alatt megbeszéléseket folytatott a helyi sportkör és a település vezetőivel a birkózó szakosztály további működtetésének lehetőségeiről és ehhez anyagilag szerény támogatást is ígért. Szombaton délután a Nagyrábéi Barátikör és Egyesület rendezvényének vendégeként lelkesen beszélt mostani új feladatáról, a Nemzetközi Birkózó Szövetség megbízásából ugyanis 2008-ban ő lesz a birkózó versenyek technikai igazgatója. Igy a tizedik olimpiai játékok a versenyzői, edzői, sportvezetői múlt után új minőségben hoznak számára izgalmakat. A kínai tapasztalatairól szólva lenyűgözőnek tekinti e hatalmas nemzet fejlődési lendületét és biztos abban, hogy emlékezetes sportversenyek és nagyszerű teljesítmények születnek, szurkol azért, hogy közöttük minél több, magyar sportoló érezhesse meg a győzelem, minden szenvedést feledtető, mámorát.

- Koponai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!