Háborgó indulatok a tó miatt

Háborgó indulatok a tó miatt
Mezőterem – Új tulajdonosa van a mezőteremi halastónak. A problémát az jelenti, hogy az új tulajdonos elkerítette a tavat. A közelben lévő szőlősök gazdái szerint megcsonkították földjeiket.

Több felháborodott mezőteremi olvasónk jelezte szerkesztőségünkben, a tó elkerítésével kapcsolatos problémáját. A legtöbb panasz a tó elkerítéséből származó kellemetlenségek miatt merült fel. A helybeliek elmondása szerint, a tó környékén található szőlősöket lehetetlen a rövidebb útról megközelíteni, hiszen a tó tulajdonosa kerítéssel lezárta az utat. Így csak kerülővel közelíthetik meg birtokaikat. Másik fontos megjegyzésük az, hogy a kerítés felhúzásakor több árnyi területet is bekebeleztek, jogtalanul. A mezőteremiek panaszát továbbítottuk a község alpolgármesterének, Schwegler Albertnek. Szerinte nem történt semmiféle törvénytelenség, érthetetlennek tartja a panaszokat, hiszen a hivatalba még senki sem érkezett telekkönyvi kivonattal, vagy Tulajdonlevéllel, amivel feketén–fehéren bizonyítani tudná igazát.

„A tavat tanácsi határozattal adtuk el. Mielőtt sor került volna az adásvételre az illetékes szervek megvizsgálták a kiállított papírokat és mindent rendben találtak.”–mondta Schwegler. Az eladott terület kiméréséhez topográfust kért fel a Polgármesteri Hivatal. „Amennyiben valaki azt állítja, hogy nincs meg a földje, akkor az a szükséges dokumentációval ellátva jöjjön be a Hivatalba. Ha bebizonyosodik a panasza, akkor a topográfuson kell számon kérni a munkát.”–tette hozzá az alpolgármester.

Olcsón adták

A mezőteremi önkormányzat 8,5 hektárnyi területet adott el. A licitre hárman jelentkeztek. 350 millió régi lej volt a kikáltási ára a 8,5 hektárnyi területnek. Ezt az összeget végül 372 millió régi lejre sikerült feltornázni. Ezért a pénzért az új tulajdonos egy, a területhez tartozó homokkifejtőt is megkapott…

Feltettük a kérdést az alpolgármesternek, hogy nem–e lett volna jobb megtartani a tavat és a község fejlesztéséhez, pályázati pénzből turisztikai céllal felhasználni? A válasz az volt, hogy éppen akkor nem volt ilyen jellegű pályázati kiírás. Hogy ez mennyire alapos indok egy ilyen érték potom pénzért való eladására, mindenki maga döntse el.

Tőtős Tímea0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .