ERDON Valasztasok2008

2008.06.01. 14:42

Fotógép a szavazófülkében, előre lepecsételt szavazólap

<p>A június elseji helyhatósági választásokat megfigyelő <A href="http://www.apd.ro/">Pro Democraţia Egyesület </A>számos rendellenességet jegyzett fel a szavazókörzetek nyitását követően. 11 óráig a legfőbb rendelenességek szervezési problámák voltak, illetve a választások megrendezésére vonatkozó előírások figyelmen kívül hagyása. <BR /></p>

Az APD arra is felhívta a figyelmet, hogy egyes civil szervezetek megfigyelői átlépik a törvényesen megszabott határokat. Egy Ilfov megyei faluban ugyanis arra biztatták az állampolgárokat, hogy szavazzanak akkor is, ha a személyazonossági iratukban más település szerepel lakhelyként. Tevékenységük nemcsak félrevezető, hanem illegális – szögezi le az egyesület közleménye, amelyet a Newsin hírportál idéz. Az APD nehezményezi továbbá, hogy megnehezítették megfigyelői bejutását a szavazókörzetekbe Olt megyében; a szervezet szerint több helyen nem tartották be a Központi Választási Iroda azon előírását sem, miszerint tilos a szavazófülkébe fotókészítésre alkalmas elektronkai eszközt bevinni. A Pro Democraţia olyan információkat is kapott, hogy bizonyos településeken a választók fénymásolt és előre lepecsételt szavazólapot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!