Kiütéses vereséggel kezdet a Steaua és a Loki is

<p>A játékkal nem volt gond, csupán a hatékonysággal, így kiütéses vereséggel kezdte Európa Liga–szereplését a Steaua csapata.</p>

Ilie Dumitrescu edző legénysége az első félidőben mezőnyfölényben játszott a Liverpool otthonában, viszont igazi veszélyt nem tudtak jelenteni Reina kapujára. A házigazda angol együttes egyébként már az első percben vezetéshez jutott Cole révén, de tíz perccel később egy szép támadóakció végén Tănase egyenlített. Fordulás után a Liverpool egy ajándékba kapott 11–es után ismét átvette a vezetést az eredményjelzőn, majd a csereként beállt Lucas kettőre növelte csapata előnyét. Ez padlóra küldte a bukarestieket, ráadásul az „ajándék 11–est” értékesítő N’Gog megadta a kegyelemdöfést is, így a Liverpool a cserecsapattal verte 4–1–re a románokat.

Nagy a különbség

Az I csoportban a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs 90. percben szerzett góljával mentett pontot hazai pályán a PSV Eindhoven a vendég Sampdoria ellen. Az olaszoknál Koman Vladimirt a 81. percben cserélték le. Ugyanebben a kvartettben szerepel a Debreceni VSC is, a hajdúságiak viszont öt gólos vereséget szenvedtek hazai a pályán az ukrán Metaliszt Harkivval szemben. Ráadásul a Loki a mérkőzés 43. percétől emberhátrányban játszott, miután a játékvezető kiállította az ellenfelét lekönyökölő Kabátot. Ez a DVSC legnagyobb arányban elveszített összecsapása az európai kupasorozatokban, eddig ugyanis a tavalyi 4–0–ás BL–vereség volt a „csúcs”, akkor az Olympique Lyontól kaptak ki a hajdúságiak, akik továbbra is pont nélküliek a kontinentális kupaporond csoportköreiben. „Tavaly is bejutottunk a csoportkörbe, akkor a Bajnokok Ligájában, most az Európa Ligában, de úgy tűnik, itt olyan nagy a különbség köztünk és a többi gárda között, hogy ekkorát mi jelenleg nem tudunk előrelépni. Úgy éreztem, hogy az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Harkivnak, de a kiállítás miatt sokat romlott a helyzetünk, a harmadik és negyedik találat pedig demoralizáló volt számunkra” – nyilatkozta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere.
Az Anderlecht színeiben Juhász Roland is gólt ért el, ugyanakkor ez csak a szépítésre volt elég, ugyanis a Huszti Szabolcs nélkül felálló vendég Zenit 3-1-re győzött.

Európa Liga, csoportkör, 1. forduló,


K csoport
FC Liverpool – Steaua 4–1 (Cole 1. perc, N’Gog 56., 90., előbbit 11–esből, Lucas 81., illetve Tănase 13.)
Napoli – Utrecht 0–0.
I csoport
Debreceni VSC – Metaliszt Harkiv 0–5 (Edmar 24., 74., Xavier 34., Fininho 77., Valjajev 89.)
PSV Eindhoven – Sampdoria 1–1 (Dzsudzsák 90., illetve Cacciatore 25.)

A csoport: Red Bull Salzburg – Manchester City 0–2, Juventus – Lech Poznan 3–3.
B csoport: Arisz Szaloniki – Atlético Madrid 1–0, Bayer Leverkusen – Rosenborg 4–0.
C csoport: Lille – Sporting Lisboa 1–2, Levszki Szófia – Gent 3–2.
D csoport: Dinamo Zagreb – Villarreal 2–0, FC Bruges – PAOK Szaloniki 1–1.
E csoport: AZ Alkmaar – Sheriff Tiraspol 2–1, Dinamo Kijev – BATE Boriszov 2–2.
F csoport: Sparta Praha – Palermo 3–2, Lausanne – CSZKA Moszkva 0–3.
G csoport: Anderlecht – Zenit 1–3 (a házigazdák szépítő gólját Juhász rúgta a 66. percben, 3–0–ás Zenit–vezetésnél), AEK Athén – Hajduk Split 3–1.
H csoport: VfB Stuttgart – Young Boys 3–0 , Getafe – Odense 2–1.
J csoport: Karpati Lviv – Borussia Dortmund 3–4, Sevilla – Paris Saint–Germain 0–1.
L csoport: Besiktas – CSZKA Szófia 1–0, FC Porto – Rapid Wien 3–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!