ERDON Országos hírek

2019.07.30. 13:27

Coarnă: Nagy gond, hogy nincs jogi keret az eltűnésekre vonatkozóan

Nagy gond, hogy nincs jogi keret az eltűnésekre vonatkozóan - jelentette ki kedden Dumitru Coarnă, az országos rendőrszakszervezet vezetője.

Nagy gond, hogy nincs jogi keret az eltűnésekre vonatkozóan - jelentette ki kedden Dumitru Coarnă, az országos rendőrszakszervezet vezetője.

,,Mi rögzítjük egy regiszterben az általános információkat (...), és megpróbáljuk megtalálni az eltűnt személyt a rendelkezésünkre álló eszközökkel: fényképekkel, tanúk azonosításával, meghallgatásokkal és nagyjából ennyi. Nem kerestethetünk lokalizálás céljával egyetlen olyan elektronikus eszközt sem, amely az áldozatnál lehet. Jelen esetben (az Alexandra esetében - szerk. megj.) csak 11 óra után kérhettünk lokalizálást, amikor már biztossá vált, hogy bűncselekménnyel van dolgunk" - mondta el a sajtónak Coarnă.

Kijelentette: a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) a rendőrökre próbálja hárítani a felelősséget.

,,Mindenki menekülni próbál, a STS ránk akarja hárítani a felelősséget. Mi történt tulajdonképpen? A STS által a háromszögelési elvvel meghatározott terület olyan nagy volt, hogy semmilyen információt nem tudtunk szerezni belőle. Ha megnézik a helymeghatározó háromszögelési ábrát, látni fogják, hogy a keresett ingatlan nincs is rajta. A rendőrség és a különleges ügyosztály, meg a helyi rendőrség egy szürke gépkocsiról szóló információjának segítségével jutottunk oda" - közölte a szakszervezeti bizalmi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!