ERDON Országos hírek

2019.05.27. 13:14

Jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Liviu Dragneát

Jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt a fiktív alkalmazások ügyében.

Jogerősen 3 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnököt a fiktív alkalmazások ügyében.

A PSD elnökét a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál elkövetett fiktív alkalmazások ügyében, hivatali visszaélésre való felbujtás vádjával ítélte el a bírói testület.

Liviu Dragneának jelentkeznie kell a rendőrségen, vagy ha ez nem történik meg, a rendőrök lakásáról fogják elszállítani.

A legfelsőbb bíróság fenntartotta ezzel az alapfokon született ítéletet Liviu Dragnea ügyében.

A döntést az öttagú bírói testület négy tagja támogatta, az ötödik különvéleményt fogalmazott meg, azt javasolva, hogy tárgyalják újra az ügyet, mivel szerinte az alapfokú testületnek korrupciós ügyekre szakosodott bírókból kellett volna állnia.

Floarea Alesu, a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi igazgatóság volt vezetőjével szemben szintén fenntartotta a bíróság a 3 év és 7 hónap letöltendő szabadságvesztésre vonatkozó alapfokú ítéletet.

Adriana Botorogeanu 2 év felfüggesztett börtönbüntetést, Rodica Miloş, a gyermekjogvédelmi igazgatóság aligazgatója 3 év felfüggesztettet, az ügy többi vádlottja szintén felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Felmentette ugyanakkor a bíróság Valentina Mirela Maricát, a család- és gyermekvédelmi központ egykori vezetőjét, illetve Bombonica Prodanát, Liviu Dragnea volt feleségét és az említett családvédelmi egykori központ koordinátorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!