ERDON Országos hírek

2018.12.10. 11:11

Az Európai Tanács brüsszeli ülésén vesz részt ezen a héten Klaus Iohannis

Az Európai Tanács brüsszeli ülésén vesz részt csütörtökön és pénteken Klaus Iohannis államfő, aki ez alkalomból a bővített Euró-csúcstalálkozón is felszólal.

Az Európai Tanács brüsszeli ülésén vesz részt csütörtökön és pénteken Klaus Iohannis államfő, aki ez alkalomból a bővített Euró-csúcstalálkozón is felszólal.

Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása szerint az Európai Tanács ülésén a 2020 utáni uniós költségvetésről, az Unió belső piacáról, a migrációról, a klímaváltozásról, valamint a rasszizmus és az idegengyűlölet visszaszorításáról lesz szó.

A román államfő annak érdekében fog szót emelni, hogy az EU következő költségvetését mielőbb elfogadják. Ezt a célt tartva szem előtt, az EU Tanácsának leendő elnökeként, Románia mindent meg fog tenni a tárgyalások jelentős előrehaladása végett - derül ki a közleményből.

A migráció kérdésében Iohannis elnök a külső partnerekkel, származási- és tranzitországokkal való párbeszéd megerősítését szorgalmazza.

Az Európai Unió belső piaca kérdésében a román államfő annak megszilárdítását támogatja, leszögezve, hogy Románia az Európai Unió Tanácsának elnökeként az erre kidolgozott stratégia gyakorlatba ültetésére fog törekedni.

Az Euró-csúcstalálkozón Iohannis a Gazdasági és Monetáris Unió és az euróövezet megerősítése mellett foglal állást - szögezi le a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!