ERDON Országos hírek

2018.09.08. 15:21

L. Orban: Számunkra nagyon fontos, hogy a DNA ne kerüljön politikai ellenőrzés alá

Számunkra nagyon fontos, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ne kerüljön politikai ellenőrzés alá - nyilatkozta szombaton Saturnon Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Számunkra nagyon fontos, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ne kerüljön politikai ellenőrzés alá - nyilatkozta szombaton Saturnon Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Orban nem akarta kommentálni az igazságügyi miniszternek a DNA főügyészi tisztségére tett javaslatát, mert az a jó, ha a politikusok távol tartják magukat az igazságszolgáltatástól", de azt mondta, hogy nagyon fontos, hogy a DNA nem kerüljön politikai ellenőrzés alá, és folytatódjék a korrupcióellenes harc .

A PNL elnöke bejelentette: jövő héten elmélyült tárgyalásokat kezdenek az ellenzék képviselőivel arról, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be a kormány ellen.

Gheorghe Maior washingtoni román nagykövet esetleges visszahívásával kapcsolatban Orban kijelentette: nem világos előtte, hogy ennek Dragnea bosszúján kívül mi más oka lehetne.

A liberális párt elnöke kifejtette: kedden tesznek feljelentést a Nép Ügyvédjénél az előterjesztett költségvetés-kiigazítással kapcsolatban, mert ezt nem láttamozta sem a Legfelsőbb Védelmi Tanács, sem a Törvényhozási Tanács, nem tartották be a procedúrákat és a tervezet nem tükrözi a gazdaság valós helyzetét .

Orban véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választások a legfontosabbak, amelyek valaha voltak Romániában , amelyet a PNL-nek meg kell nyernie . Úgy fogalmazott: nem számíthatunk az Európai Unióra addig, amíg az országot a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviseli Brüsszelben .

Ludovic Orban részt vesz a hét végén Saturnon a fiatal liberálisok nyári iskoláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!