ERDON Országos hírek

2018.04.21. 15:27

Románia 100 Platform: a PSD-ALDE arra készül, hogy Romániát a büntetőügyesek paradicsomává változtassa

A büntető törvénykönyv és a büntetés-végrehajtási törvénykönyv módosításával a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció arra készül, hogy Romániát a büntetőügyesek paradicsomává változtassa - vélekedik a Románia 100 Platform.

A büntető törvénykönyv és a büntetés-végrehajtási törvénykönyv módosításával a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció arra készül, hogy Romániát a büntetőügyesek paradicsomává változtassa - vélekedik a Románia 100 Platform. A Románia 100 Platform közleménye szerint a PSD-ALDE koalíció azért igyekszik módosítani a büntető és a büntetés-végrehajtási törvénykönyveket, mert ki akarnak bújni a felelősségrevonás alól. A szervezett bűnözői csoport meghatározásának módosítása például azért olyan fontos a PSD-nek, mert a párt elnöke, Liviu Dragnea ellen 2017-ben éppen bűnözői csoport létrehozása, hamis okiratok felhasználása és hivatali visszaélés miatt folyik büntetőjogi eljárás - olvasható a közleményben.

A hamis tanúzást azért akarja kivonni a koalíció a bűncselekmények sorából, illetve azért szándékozik módosítani a bűnpártolásra vonatkozó cikkelyeket, mert ezen bűncselekmények miatt a kisebbik kormánypárt vezetője, Călin Popescu Tăriceanu ellen folyik eljárás - teszi hozzá a Románia 100 Platform.

Az idézett dokumentum szerint az ország legfontosabb emberei saját maguknak dedikálják a törvényeket , és el akarják hallgattatni az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget azzal, hogy olyan jogszabályt készülnek bevezetni, amely megtiltaná az ügyészségeknek, hogy folyamatban levő büntetőjogi kivizsgálásokról nyilvánosságra hozzanak részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!