ERDON Országos hírek

2017.08.08. 11:05

Ludovic Orban: Megvárjuk a kellő pillanatot, hogy hazaküldjük ezt a kormányt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megvárja a kellő pillanatot, amikor hazaküldheti a Tudose-kormányt - jelentette ki hétfőn a PNL elnöke, Ludovic Orban.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megvárja a kellő pillanatot, amikor hazaküldheti a Tudose-kormányt - jelentette ki hétfőn a PNL elnöke, Ludovic Orban.

Újságírók kérdésére válaszolva Orban azt mondta: nem akar előre inni a medve bőrére , de a parlamenti ülésszak megkezdése után, azaz szeptemberben biztos meg fogjuk keresni a legalkalmasabb pillanatot, amikor jó eséllyel hazaküldhetjük ezt a kormányt.

A nyugdíjakkal kapcsolatban a PNL elnöke úgy vélekedett: Romániának olyan nyugdíjrendszerre van szüksége, amely két alapelvet vesz figyelembe: egyrészt a hozzájárulások alapján történjen a nyugdíjak megállapítása, másrészt a rendszer kezeskedjen ezek méltányosságáról.

"A PSD felelős egyedül az állami nyugdíjrendszer egyenlőtlenségeiért, az összes arcátlan nyugdíjért, a nyugdíjalap kiadásai és bevételei közti súlyos egyenlőtlenségért, valamint azért a várható összeomlásért, amikor a kormány már képtelen lesz kifizetni a nyugdíjakat - jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt elnöke Târgu-Jiu-ban, a párt Országos Politikai Tanácsának hétfői ülését követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!