ERDON Országos hírek

2017.02.05. 15:21

FRISSÍTÉS/Sürgősségi rendeletet fogadott el a kormány a Btk.-t módosító rendelet hatályon kívül helyezéséről

Sürgősségi rendeletet fogadott el a kormány vasárnapi ülésén a Büntető törvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyv módosításáról szóló, 2017/13-as rendelet hatályon kívül helyezéséről - tájékoztat közleményében a kabinet.

Sürgősségi rendeletet fogadott el a kormány vasárnapi ülésén a Büntető törvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyv módosításáról szóló, 2017/13-as rendelet hatályon kívül helyezéséről - tájékoztat közleményében a kabinet. Eszerint ugyanakkor Sorin Grindeanu miniszterelnök felkérte az igazságügyi minisztert, sürgősen kezdeményezzen közvitákat a politikai pártok, illetve a civil szféra képviselőivel a hatályon kívül helyezett rendeletben szereplő témákról.

"A kormányfő kérte a szakminisztertől, tegyen meg minden szükséges intézkedést egy olyan törvénytervezet kidolgozása érdekében, amely összhangba hozza a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet az Alkotmánybíróság döntéseivel és az uniós irányelvekkel" - mutat rá a közlemény.

Ennek értelmében vasárnapi ülésén azt a memorandumot is elfogadta a kormány, amely szerint feloldják a 2016. május 18-i, valamint a 2017. január 31-i kormányülések jegyzőkönyvének titkosítását. Előbbi ülésen a Dacian Cioloş vezette kabinet, utóbbin a Sorin Grindeanu-kormány fogadott el a Btk.-t módosító rendeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!