ERDON Országos hírek

2015.12.07. 12:52

Rossz hír, jó hír

Anca Paliu pénzügyminiszter bejelentette, hogy elmarad a 2016. január 1-jétől tervezett minimálbér-emelés – írja a Mediafax.

Anca Paliu pénzügyminiszter bejelentette, hogy elmarad a 2016. január 1-jétől tervezett minimálbér-emelés – írja a Mediafax.

A tárcavezető szerint a minimálbér a jelenlegi 1050 lejről 1200 lejre való emeléséről csak mélyreható hatástanulmány elkészítését követően dönt a szaktárca, az elemzések ugyanakkor még „eltartanak egy darabig” – mondta Paliu. A pénzügyminiszter ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a várakozásokkal ellentétben mégis folytatódik jövőre az Első lakás-program, amelynek keretében a jövő évre létrehozott garanciaalap 1,5 milliárd lejre bővül, míg a kedvezményes kamatláb számításánál a ROBOR+2% képletet veszik figyelembe az eddigi ROBOR+2,5% helyett. (A hat hónapos ROBOR jelenlegi állása mellett ez 3,35%-os kamatlábat jelentene.) A pénzügyminisztérium emellett arról is döntött, hogy az Első lakás-program idei költségvetését az igénylések magas száma miatt további 200 millió lejjel egészítik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!