ERDON Országos hírek

2015.09.30. 16:17

XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés: „Tudás, megújulás, jövő” – a kis- és középvállalkozások versenyképessége a globalizált világban

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság sajtótájékoztatót tartott legrangosabb éves eseménye, az október 9-11. között Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság sajtótájékoztatót tartott legrangosabb éves eseménye, az október 9-11. között Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán.

A sajtótájékoztató elején Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Elmondása szerint örömmel mondtak igent a megkeresésre, hogy a Kultúrpalota adhasson otthont a Vándorgyűlés pénteki üléssszakának, és hozzátette, hogy fontosnak tartják a hasonló kezdeményezések támogatását, hiszen ezzel nem csak a rendezők, hanem a befogadó intézmény és a város is nyer.

Zólyomi Erika, az RMKT marosvásárhelyi szervezetének elnöke egy rövid összefoglalóban elmondta, hogy a marosvásárhelyi tagszervezet immár negyedik alkalommal szervez vándorgyűlést, az eddigi találkozókat Vásárhelyen és Szovátán szervezték. Idén három helyszínen, a Kultúrpalotában, a Sapientia EMTE épületében és a President Hotelben zajlanak majd a konferencia programjai. Kiemelte azt is, hogy a Vándorgyűlésen minden évben részt vesz egy nagyjából 15 fős csapat a magyarországi testvérszervezet, a Magyar Közgazdasági Társaság részéről.

Mikó Gergely, az RMKT ügyvezetője a konferencia szabadidős programjairól beszélt. Pénteken este, a plenáris ülésszak után Molnár Tünde orgonaművésznő koncertjét hallgathatják meg majd a résztvevők a Kultúrpalota nagytermében, szombaton délben egy rövid látogatáson vehetnek részt a Kultúrpalotában és a Teleki Tékában, szombaton este pedig a Maros Népi Együttes és a Titán zenekar biztosítja a hangulatot a Presindent Hotelben megtartandó díszvacsorán. Az ügyvezető emellett külön köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak és médiapartnereinek, hangsúlyozva a támogatások fontosságát.

A Vándorgyűlésre október 7-ig lehet még jelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro oldalon, ahol további részleteket is találhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!