ERDON Országos hírek

2013.07.03. 14:42

Családon belüli erőszak árnyékolta be az operaszínpadok álompárjának házasságát

Angela Gheorghiu világhírű román szoprán állítása szerint volt férje, az olasz származású sztártenor, Roberto Alagna, verte őt házasságuk ideje alatt.

Angela Gheorghiu világhírű román szoprán állítása szerint volt férje, az olasz származású sztártenor, Roberto Alagna, verte őt házasságuk ideje alatt.

A The Independent című lapnak nyilatkozva Gheorghiu elmondta, hogy volt férje mindkettejük családja előtt bántalmazta őt. A megdöbbentő vallomás valószínűleg világszerte sokkolni fogja az operalátogató közönséget, mivel Gheorghiut és Alagnát, akiknek útjai a közelmúltban váltak el hivatalosan, éveken át az operaszínpadok álompárjaként ünnepelték.

Alagnát a világ egyik vezető tenorjaként tartják számon. Gheorghiu nagy népszerűségnek örvend Nagy-Britanniában, ahol hamarosan Puccini A fecske című háromfelvonásos operájának főszereplőjeként fog színpadra lépni a londoni Covent Gardenben működő Királyi Operaházban.

Amikor Gheorghiu 1996-ban hozzáment az olasz származású, franciaországi születésű Alagnához, kettejük románca volt a legforróbb beszédtéma szerte az operavilágban. A pár együtt énekelt a világ különböző színpadjain és számos közös felvételt készített. Kapcsolatuk azonban már a kezdetektől fogva viharos volt, tele hisztérikus kitörésekről és rendszeres szakításokról szóló híresztelésekkel, ám a romantikus szerelem eszméje jó ideig elhomályosított minden mást.

Gheorghiu az év elején Romániába ment, hogy elintézze a válást, de az énekesek már a kapcsolatuk hivatalos felbontása előtt is jó néhány éve külön éltek. A válással kapcsolatban "tekintettel voltam Robertóra, mert Franciaországban, ahol él, mindez nagyon bonyolult lett volna számára" - mondta el az operadíva az interjúban. Gheorghiu azt akarta, hogy a lehető leggyorsabban essenek túl a dolgon, mert mint elmondta, nem akarta tovább folytatni a kapcsolatot egy "ilyen emberrel".

"Erőszakos volt - az ő és az én családom előtt is. Éveken keresztül mondogattam magamnak, hogy nem hiszem el, ami történik és minden rendbe fog jönni. Még ha te is vagy a világ legdühösebb embere, az, hogy megállsz és lekeversz egy pofont a feleségednek, elfogadhatatlan - és ráadásul mindezt a saját apád és testvéred előtt, úgy, hogy ők egy szót sem szólnak?" - mondta Gheorghiu. Hozzátette: "amikor elfogadtam, hogy el kell válnom Robertótól, biztos voltam abban, hogy az igazi énem tör felszínre. Nem tudok többé tettetni. Itt az ideje annak, hogy igazán őszinte legyek."

A The Independent megkeresésére Roberto Alagna testvére és egyben ügynöke, Marinella Alagna, nem kívánt reagálni Gheorghiu állításaira. "Nincs időnk ehhez hasonló ostobaságokra" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!