ERDON Országos hírek

2013.03.11. 12:27

Szimpátiatüntetést tartottak Zürichben is

A Zürichi Magyar Egyesület szervezésében a svájci nagyvárosban is szimpátiatüntetést tartottak vasárnap a székelyföldi autonómiáért küzdőkkel.

A Zürichi Magyar Egyesület szervezésében a svájci nagyvárosban is szimpátiatüntetést tartottak vasárnap a székelyföldi autonómiáért küzdőkkel.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közlése szerint a svájci magyarság tagjai közül - a marosvásárhelyi nagygyűléssel egy időben - 350-en gyűltek össze a zürichi Bürkliplatzon, hogy egyetértésüket és támogatásukat fejezzék ki Székelyföld önrendelkezésének érvényesítéséért vívott harcában. A résztvevők székely zászlókat lobogtattak, továbbá magyar, német és román feliratú transzparensekkel vonultak fel.

A rendezvényen - amelyen a székely himnuszt is elénekelték - Antal Béla nyugdíjas evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait szülőföldjének gondjairól. A résztvevők közül 180-an aláírták a Székely Nemzeti Tanács beadványát, amelyet Románia kormányához intéztek.

A vasárnapi marosvásárhelyi demonstrációval párhuzamosan Európa és Amerika számos nagyvárosában, így Budapesten is volt szimpátiatüntetés Székelyföld autonómiájáért.

A tüntetések alatt az európai városok szervezői telefonos körkapcsolásban is üdvözölték egymást - olvasható a zürichi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!