ERDON Országos hírek

2010.03.03. 11:35

Kevesebb energiából gazdálkodni

<p>Nagyvállalatok kedvezményes hitelben részesülhetnek energiaköltségük csökkentése és energetikai hatékonyságuk növelése érdekében.</p>

Azok a nagyvállalatok, amelyek érdekeltek az energiaköltségek csökkentésében és az energetikai hatékonyság növelésében, amennyiben beruházásukkal 20%-os energia megtakarítást érnek el, az Európai Bizottság és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által létrehozott kedvezményes hitelben (EEFF) részesülhetnek. Az EEFF az EU/EBRD által a régió több országában kifejlesztett program és globális célja a nagy energiaigényű körzetek energiafogyasztásának, valamint az ehhez társított melegház-hatású gáz kibocsátásának csökkentése.

Energetikai hatékonyságba való beruházásokra 2,5 millió euro támogatást is nyújtanak, ingyenes technikai tanácsadást adnak, illetve 15%-os támogatást a kölcsön értékéből a befektetés bevezetése és ellenőrzése után. A megújuló energiába való befektetések, és az olyan beruházások, melyek belső megtérülhetőségi mutatója (RIR) kevesebb, mint évi 10%, nem jogosultak az EEFF-re. A pályázat benyújtásának határideje 2010 június 30. Felvehetik a kapcsolatot a projekt tanácsadójával az EEFF Help Line-on keresztül a 031 224 8104-es telefonszámon, az eeff@eeff.ro címen. További részleteket megtudhatnak a www.eeff.ro és www.tractebel-engineering-gdfsuez.com címeken.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!