Erdon - Nemzetkozi

2011.05.13. 08:09

Elfogatóparancsot adhatnak ki Kadhafi ellen május végén

<p>Valószínű, hogy május végén elfogatóparancsot ad ki a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) Moammer Kadhafi líbiai vezető ellen - vélekedett az olasz külügyminiszter csütörtök este.</p>

Franco Frattini a Szardínia szigetén lévő Cagliariban egy részleges helyhatósági választással kapcsolatos rendezvényen közölte, hogy tudomása szerint a bíróság Kadhafin kívül a tripoli rezsim más vezetői elleni is kiadja az elfogatóparancsot.

Frattini szerint  május Kadhafi és környezete számára döntő hónap lesz, el kell dönteniük végre, hogy egyezséget kötve a nemzetközi közösséggel az önkéntes száműzetést választják-e, vagy az ICC letartóztatási parancsa mintegy Damoklesz kardjaként fog függni fölöttük.

Korábban a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyésze már bejelentette az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy elfogatóparancsot adna ki három meg nem nevezett líbiai személy ellen emberiesség elleni bűntettek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!