ERDON Helyi sport hírek

2012.04.22. 12:26

Az Unirea kikapott, a Bihorul győzött

Bihar megye - Az Érmihályfalvi Unirea 2-1-es vereséget szenvedett a Temesvári Poli II. vendégeként, míg a Belényesi Bihorul hazai pályán ugyanilyen arányban legyőzte a Petrozsényi Jiult a III.-Liga 22. fordulójában.

Bihar megye - Az Érmihályfalvi Unirea 2-1-es vereséget szenvedett a Temesvári Poli II. vendégeként, míg a Belényesi Bihorul hazai pályán ugyanilyen arányban legyőzte a Petrozsényi Jiult a III.-Liga 22. fordulójában.

 

Akár három ponttal, de eggyel minden képen hazatérhetett volna a Temesvári Poli II. pályájáról az Érmihályfalvi Unirea, ehelyett újabb vereséget könyvelhettek el az érmellékiek, az eddigi hét tavaszi fordulóban immár a hatodikat. Az Unirea már a 3. percben vezetést szerezhetett volna, de Szalai egy az egyben a kapussal mellé lőtt. Az első félidőben jobban játszó vendéglátók a 26. percben jutottak vezetéshez Silaghi révén, ezt Dumiter fejese egyenlíthette volna ki, amit azonban a kapus hárított. A második félidőben az Unirea volt a kezdeményezőbb, ami meg is hozta az egyenlítő találatot a 73. percben, ami Dumiter nevéhez fűződik. A 85. percben Buştea eldönthette volna a 3 pont sorsát, ám a tizenegyes pont környékéről, egyedül a kapussal szemben fölé lőtt. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, az Unirea pedig a hosszabbítás 2. percében taktikai cseréhez készült, amikor Artean televíziós sportműsorok válogatásába illő bombagólt lőtt.

Hétközi forduló lesz

Ha jobban összpontosítottunk volna, begyűjthettük volna a 3 pontot, ehelyett üres kézzel tértünk haza - nyilatkozta Csűri Sándor edző, aki Curát betegség, Morart eltiltás miatt nélkülözte, és a következő csapatot szerepeltette: Szász - Ionescu, Magda, Nistor, Săraz, Buştea, Fele S., Crişan, Bârsan (90+2.p. Pap), Szalai (60.p. Iambor), Dumiter (85.p. Ruszkai).

A Belényesi Bihorul hátrányból fordítva marasztalta otthon a három pontot a Petrozsényi Jiul ellen. A vendégek a 22. percben jutottak előnyhöz Drida révén, de még az első játékrész 38. percében Lupaşcu egyenlített. A győzelmet jelentő gólt a 69. percben Coţan szerezte.

A III.-Ligában kedden újabb hétközi forduló következik, amikor 17 órától az Érmihályfalvi Unirea az Aradi Gloriát fogadja, a Belényesi Bihorul a Kisbecskereki Novához látogat.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!