ERDON Helyi sport hírek

2012.03.01. 09:52

Még egy hét halasztás a II. és III. Ligában

A Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottságának szerda esti határozata értelmében a II. és III. Liga első tavaszi fordulóját március 16–18–án rendezik. A harmadosztályos Szatmárnéemti Olimpia vezetőedzője, Csík Tibor örül a FRF döntésének.

 

Nem kezdődik meg jövő hétvégén a II. és III. Liga tavaszi idénye, a Román Labdarúgó Szövetség Végrehajtó Bizottsága (CEx) ugyanis úgy gondolja, az alacsonyabb osztályokban szereplő csapatok pályái használhatatlan állapotban vannak. Ez már a második halasztás, ugyanis az eredeti versenynaptár szerint már március 2–4. között meg kellett volna rendezzék az első visszavágó fordulókat, viszont egy februári döntés értelmében a rajtot csúsztatták egy héttel. Szerda este viszont úgy döntöttek, március 9–11. helyett március 16–18–a között kezdődik majd a focitavasz.

„Most előnyünkre válik a FRF döntése. Sok lesz a hétközi forduló, de két csapatra való játékoskeret áll a rendelkezésemre, ezért azt gondolom, ez nem okoz majd gondot nekünk – mondta lapunknak Csík Tibor, a III. ligás Szatmárnémeti Olimpia vezetőedzője. – Ugyanakkor kicsit felborítja a felkészülési programot, de nem feltétlenül negatív irányba. Már tárgyalunk az Érmihályfalvi Unireával, hogy jövő hét kedden és pénteken játsszunk egy–egy barátságos meccset. Akkor valószínűleg már füves pályán tudunk focizni, így a fiúk is lassan visszaszokhatnak a műfűtől a rendes játéktérre” – tette hozzá a tréner.

 

Kevesebb gázsi a bíróknak

A CEx ugyanakkor elfogadta az élvonalbeli csapatok vezetőinek a javaslatát, eszerint csökkentették a bírók meccsdíját. A játékvezető 1000 dollárt, a partjelzők pedig 700 dollárt kapnak majd egy–egy meccs után. Ugyanakkor jóváhagyták Ion Crăciunescu, a Bírók Központi Bizottsága (CCA) elnökének javaslatát is, miszerint a bírókat már nem kötelezhetik arra, hogy abban a városban szálljanak meg a meccs előtti és utáni éjszakán, ahova delegálás szól, így a költségek is csökkenthetnek.

Ugyancsak Crăciunescu kérésének tett eleget a CEx, amikor rábólintottak arra a javaslatra, miszerint zárják ki azokat a bírókat, akik kétszer megbuknak az elméleti vizsgán. A megszorítás három FIFA–bírót máris érint, ugyanis Marius Avramnak, Andrei Cosntantinescunak és Sebastian Gheorghénak nem sikerültek a legutóbbi tesztjei, ezért ha a következő vizsgán sem érik el a hetes osztályzatot, szögre akaszthatják a sípjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!