ERDON Helyi sport hírek

2012.02.27. 14:59

Dobogós helyen a szatmáriak a Havas Ralin

Egy „házilag” készített Subaruval kategóriájuk második és harmadik helyén zártak a kapnikbányai Havas Rali szatmárnémeti csapatai.

Egy „házilag” készített Subaruval kategóriájuk második és harmadik helyén zártak a kapnikbányai Havas Rali szatmárnémeti csapatai.

 

Néhol méteres hófalak, 15 kilométernyi meredek helyi szerpentin és egy sült malac várta a kapnikbányai Havas Ralira benevező szatmári versenyzőket. A Máramaros megyei versenyre startjához az ország több részéből, többek között a fővárosból is érkeztek, több mint 30 autós motoros és quados vágott neki a hegytető meghódításának – tájékoztatta lapunkat Butka Gergő, a szatmárnémeti AutoSportKlub vezetője.

A GerBog–AutoSportKlub–ACAR színekben induló szatmárnémeti csapat két autóval képviseltette magát a behavazott rajtrácson: a 3 literes, 6 hengeres boxermotoros, összkerekes Subaru „szöcske” mellett a kisebb, elsőkerékhajtással egyedüliként rajthoz álló Peugeot 306–os színesítette az országos mezőnyt. Utóbbit Ovidiu Domide vezetett, de a Subaruval is rajthoz állt.

„Nagyon rossz volt a tapadás az egész mezőny számára, különösen a kétkerekes Peugeot küszködött a felfelé jutással, viszont a GerBog által készített szöges gumik remek úttartást biztosítottak, főként a lefelé vezető úton, a meredek kanyarokban” – nyilatkozta a Butka Sándor, Csoma István páros, akik a Subaruval kategóriájukban harmadik helyet szereztek.

A verseny két „sztárvendége” közül Costel Căşuneanu egy közel 200 ezer eurós raliautóval állította be a pályarekordot, amelyet a Domide az első nap végén 18 másodpercre meg is közelített a „házilag” épített Subaruval. Sokkal látványosabb volt viszont a kétkerekes Peugeot-t vezető Domide csinos másodpilótája, a ProMotor adás tudósítója, a navigátori licenccel rendelkező Roxana Ciuhulescu, aki már többször navigált az ACAR országos bajnok pilótájának.

A szatmári Nelu Nastor műhelyében felkészített Subaruval így a kategória második és harmadik helyét hozták haza a máramarosi versenyről, amelynek remek hangulatáról a szervezők és a szatmári szurkolók egyaránt gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!