ERDON Helyi sport hírek

2012.01.23. 16:04

Munkahelyén köszöntötték Gyenes Manit

Románia legjobb motorosát várták hétfőn látogatóba munkahelyén az Autonet Import Kft. vezetői és alkalmazottai. Gyenes „Mani” Emanuel a Dél–Amerikába töltötte „szabadságát”, a Dakar–ralin.

Románia legjobb motorosát várták hétfőn látogatóba munkahelyén az Autonet Import Kft. vezetői és alkalmazottai. Gyenes „Mani” Emanuel a Dél–Amerikába töltötte „szabadságát”, a Dakar–ralin.

 

Stílusosan, „sivatagi” homokból öntötték ki az Autonet Import Kft. szatmárnémeti székhelyének bejáratánál Gyenes „Mani” Emanuel becenevét, a bejárati ajtó pedig a Dakar–rali célpontjának kapujához hasonló díszítés kapott hétfőn, így várták a 2012–es Dakar–raliról visszatérő, Románia legjobb motorosát. „Ez valóban hasonlít a perui homokra” – állapította meg tapintásra Mani, aki idén a 17. helyen zárta a világ leghosszabb és legnehezebb tereprali–versenyét.

Többek között Lieb Mihály társtulajdonos várta a munkahelyére visszatérő Manit. A 28 éves sportoló két tortát is kapott. Az egyik díszítése a marcipánból készített idei, 39–es rajtszámú, 450 köbcentis KTM motorkerékpárja volt (ezzel állt rajthoz az idei Dakar–ralin). A másik tortát is marcipánból készített figurák díszítették: közlekedési jelzőtáblák között, csokimázba süllyedő cégautó várta Manit. A sportoló miután megköszönte a cég támogatását és fogadta a kollégái gratulációit a sajtó képviselőivel beszélt dakaros élményeiről, illetve idei terveiről.

„Idén jobb eredményt értem el a Dakar–ralin, jól mentem, és ez köszönhető annak, hogy sokkal jobban felkészültem a versenyre. Lényeges, hogy azok között a kevés motorosok között voltam, akik büntetés nélkül teljesítették a távot” – mondta Mani, aki hozzátette, már beszélt Marcel Butuzával, a Vectra Racing Team csapatfőnökével a jövő évi Dakar–raliról, de még konkrétat nem tud mondani a résztvételről. „Ami biztos, az abu–dzsabi és az egyiptomi tereprali–világbajnokságon rajthoz állunk, mert ezek a futamok fontosak az edzés miatt, de a motorbeállítás szempontjából is. Ami a továbbiakban nagyon fontos nekem idén, hogy végig versenyezzem az enduro– és endurokrossz–bajnokságokat. Mindkét kategóriát meg akarom nyerni, akkor meglesz az ötödik címem mindkét bajnokságban, és az év végén megkapom az sport mestere elismerést. Ez nyilván nem jár semmilyen anyagi juttatással, viszont a tudat, hogy én lehetek az első romániai enduros, aki kiérdemli ezt a címet, ez hajt, hogy bajnok legyek” – tette hozzá Mani.

A fiatal motorost ma a délelőtt a Szatmár Megyei Tanács vezetői is fogadják és díjazzák. Mani idei Dakar–szereplését ugyanis a megyei önkormányzat is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!