ERDON Helyi sport hírek

2011.05.16. 14:59

Nemzetközi sakkverseny Félixfürdőn

<p>A Félix Kupa elnevezésű nemzetközi nyílt sakktornának a félixfürdői Termal Szálló idén május 20. és május 24. között ad otthont.</p>

Románia legrégebben, négy évtizeddel korábban (1981-ben) létesített sakktornáját, a Félix Kupát 26. alkalommal rendezi meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Bihar megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, a Bihar megyei Sakkegyesület, valamint számos támogató. A rendezvényen mintegy száz indulóra számítanak, s a torna összdíjazása 4 300 lej. A versengés egyik újdonsága, hogy nem lehet elkésni az összecsapások kezdetéről, a másik pedig, hogy 21 lépés megtétele előtt nem szabad remit javasolni egyik félnek sem. Aki ezt megteszi, elveszíti a játszmát! A verseny hét fordulós svájci rendszerben zajlik, a főbíró Fleisz János lesz. A részvételi díj 2 400 Élő pontszám felett díjmentes, felnőtteknek 75, ifjúságiaknak (16 éves életkorig) és nyugdíjasoknak 50 lej.

Öklözők gálája

Sikeresen szerepeltek a váradi ökölvívók az elmúlt hét végén rendezett nemzetközi megmérettetésen: a Nagyváradi Crişul (edző: Mihai Mikloş) öklözői Soanea Bogdan, Ionuţ Torje a férfiak, Larisa Sfârlea pedig a hölgyek között végzett az első helyen. A Gym Mar Strong klubból Lukács Norbert, Mihai Chiril és Rareş Macaru bizonyította tehetségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!