ERDON Helyi sport hírek

2010.11.15. 20:34

Kolozsváron versenyeztek a szatmári kartingozók

<p>Két arany–, egy ezüst– és egy bronzérem a Szatmárnémeti Gyermekpalota kartingcsapatának a mérlege az elmúlt hétvégén, Kolozsváron rendezett 5. Repsol&Perpetuum Kupa viadalán.</p>

Az ország legjobbjait felsorakoztató versenyen a Mini kategória országos bajnoka, Vajda „Kisbajnok” Andrei próbára tette magát a 10–14 évesek között, a kadet korosztály 80 köbcentisek versenyében, ahol az első helyen zárt. Csapattársa, Szőke Levente a 4. lett. A felnőtteknél, a 100 köbcentis motorok versenyében Tudor Budu volt a mezőny legjobbja, a Mobra géposztály megmérettetésén pedig Pető Leventét másodikként intették le a célban, Călin Temian pedig a 4. helyen zárt. A 125 köbcentiseknél (KZZ) Mihai Trifu bronzérmet szerzett, mögötte ért célba Claudiu Mateiaş.
A 4. helyen zárt a Mini kategória (10–12 évesek) 60 köbcentis géposztályában Vida Ármin is, a Pufo kategória (6–9 évesek) 60 köbcentis versesnyében pedig Marco Bota lett a 4, Davide Mateaş pedig dicséretet kapott a szervezőktől.
A szatmári csapat még kiérdemelt egy dicséretet, ugyanis Takács György, szakosztályvezető együttesében szerepelt a mezőny legfiatalabb pilótája, a 4 éves Mihai Temian, aki az 5–7 évesek (Bambini kategória) versenyében állt rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!