ERDON Helyi sport hírek

2010.10.11. 17:16

Éremesélyesek a szatmári tőrvívók

<p>Kedden kezdődik és péntekig tart a 15 éven aluli tőrvívók országos bajnoksága a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben. Az első két nap a fiúk egyéni– és csapatviadalát fogják rendezni.</p>

Nyolc tőrvívó fiúval áll ki a Szatmárnémeti SK a 15 éven aluliak kedden 9 órakor kezdődő bajnokságában. A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben kezdődő versenyen kedden rendezik az fiúk egyéni versenyét, szerdán pedig a csapatviadalok fognak zajlani, csütörtökön és pénteken pedig a lányok lépnek pástra.
A fiúk két napos viadalában a Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas éremszerzésben reménykedik. Az egyéniben tavaly Alexandru Ardelean a harmadik helyen zárt. A szatmári sportoló idén is harcba száll, de a trénerek egy, a tavalyinál szebben csillogó érmet várnak a tőrvívótól. A Szatmárnémeti SK csapata a 2009–es idényben „csak” a második helyen zárt, legalább ezt az eredményt várják tőlük idén is az edzők. „Nyilvánvaló, hogy mindig jobbat vár tanítványaitól az edző. Így van ez most is. Reméljük, nem csalódunk majd a tanítványainkban, hiszen nagyon készültek a versenyre, amelyet hazai pályán rendezünk” – mondta Lengyel Éva.
Ma Ardelean mellett Bogdan Dascălu, Sebastian Flucuş, Cătălin Dan, Bartók Alpár, Néma Dávid, Bodó Benjamin és Iulian Aldea fog küzdeni az egyéni viadalokban, szerdán pedig két csapattal áll ki a Szatmárnémeti SK. „Ha lehet olyan kategóriát felállítani, hogy sportolóink közül ki a legakaratosabb, akkor Flucuşt sorolnám ide. Sebi tüdőgyulladásban szenvedett, és nemrég engedték ki a kórházból. Alig lábalt ki a betegségből, de jött edzeni, és lelkesen készült a bajnokságra. Én kímélni, pihentetni akartam, de ő nagyon akaratos volt, és minden áron vívni akart. Remélem egy szép eredménnyel jutalmazza majd erőfeszítéseit” – folytatta Lengyel Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!