ERDON Helyi sport hírek

2010.09.06. 15:20

Karting: Csapatban is a szatmáriak voltak a legjobbak

<p>Öt sportolóval utazott Aradra a Szatmárnémeti Gyermekpalota kartingcsapata, és mind dobogón zártak a Román Autósport Szövetség (FRAS) által rendezett bajnokság első fordulójában.</p>

A Pufo+Kind kategóriában Davide Mateaş az első, Marco Bota pedig a harmadik helyen zárt, a Mini kategóriában pedig Vajda „Kisbajnok” Andrei leiskolázta a mezőnyt. A legjobb köridőt teljesítve, még a második helyre befutó pilótát is lekörözve lett az első. Az N60+N80–as géposztályban Szőke Levente állhatott a dobogó legfelső fokára, a 125 köbcentis, váltós kartingok versenyében (KZ2 kategória) pedig Claudiu Mateaş a második helyen ért célba. Az eredmények összesítése után a szatmári csapat (edző tanár Takács György) bizonyult a legjobbnak.
A három fordulós bajnokság következő etapját szeptember 24–26. között Bukarestbe rendezik, a bajnokavató pedig október 3–án, szintén a fővárosban fog zajlani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!