ERDON Helyi sport hírek

2010.08.04. 17:24

Négyen a legjobbak között

<p>Többek között a Villarreal, az Espanyol, a Celta Vigo, a West Brom és a Győri ETO mellett négy Szatmár megyei ifjúsági focicsapat is részt vesz Délkelet–Európa legrangosabb tornáján.</p>

Délkelet–Európa legkeményebb ifjúsági labdarúgó–tornáján vesz részt jövő héten Brassóban a Szatmárnémeti Sportlíceum két korosztályának csapatja, a Szatmárnémeti Juniorul és a Nagykárolyi Victoria ISK. A Brasov Junior’s Cup 2010 elnevezésű nemzetközi megmérettetést második alkalommal rendezik meg, és nyolc korosztályban mérik össze erejüket a résztvevők. A torna rangját jelzi az is, hogy korosztályonként az ország legjobb tizenkét csapata kapott meghívást, illetve részt vesznek a spanyol a Villarreal, az Espanyol, a Celta Vigo, az angol West Bromwich Albion, a bolgár Vektra Plovdiv, illetve Magyarország egyik legerősebb futballakadémiájának, a Győri ETO korosztályos csapatai is. A sort azok azok a romániai csapatok egészítik ki, akik nincsenek korosztályuk legjobb tizenkét együttese között, de jó pozíciót foglalnak el a koefficiens–táblázatban. „Reméljük tiszetesen helyt tudunk állni, mert nagyon erős a mezőny, a csapatok közötti értékbeli különbségek elenyészőek” – mondta lapunknak Mihai Sabău–Svegler, a megyét képviselő csapatok közül a „legidősebb” legénységet képviselő együttes edzője. A LPS 14 éven aluliak csapat az 5. helyen áll az országos ranglistán, a csapatában pedig két válogatott is szerepel, Alex Nicoară és Igor Gândea.

„Az utóbbi két évben elért teljesítményünk tükrében már vártuk ezt a meghívást” – mondta Dorel Ziman, a LPS 11 éven aluliak csapatának az edzője. A legénysége ugyanis az utóbbi két évben kvalifikálta magát a Gheorghe Ola Emléktorna zónadöntőjébe. A csapat egyébként a Sportlíceum kányaházi felkészülési központjában alapoz a brassói tornára. „Ez egy nagyon jó lehetőség az erőnk felmérésére” – tette hozzá a szakvezető.
A 11 éven aluliak korosztályos versenyében szerepel a Nagykárolyi Victoria ISK is. Marius Botan edző 13 ifjú focistával utazik el hétvégén Brassóba. Az együttes az országos korosztályos bajnokságokon nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően kapott meghívást a tornára. „Ez az első komolyabb nemzetközi tornája a fiúknak, több élvonalbeli klub ellen kell megküzdjenek, így értelemszerűen nem lehetnek dobogós céljaink. Ennek ellenére szeretném, ha csapatunk a legjobb tíz között fejezné be a versenyt” – nyilatkozta Marius Botan.
A 12 éven aluliaknál a Szatmárnémeti Juniorul képviseli majd megyénket. Nelu Donca edző legénysége idén döntőt játszott a korosztályos bajnokság megyeközi szakaszában, így kapott szereplési lehetőséget a brassói tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!