ERDON Helyi sport hírek

2010.08.08. 13:31

Egy évet késett a „visszavágó”

<p>Bihar megye - Felkészülési találkozón a Nagyváradi Luceafărul 2–1 arányban legyőzte az Érmihályfalvi Unireát szombat délelőtt a Praszler stadionban. A szakvezetők szerint mindék csapat fog – és kell is – még javuljon a bajnoki kezdésig.</p>

Az Érmihályfalvi Unireaés a Nagyváradi Luceafărullegutóbb 2008 novemberében találkozott egymással, amikor a megyei első osztályú bajnokság utolsó őszi fordulójában 1–1–re játszottak a Praszler stadionban. Mint emlékezetes, a tavaszi (június eleji) visszavágót az akkor már biztos bajnok nagyváradiak nem vállalták, majd később sikerrel vették az osztályozót a harmadosztályú tagságért. A szombati találkozón sok hazai szurkoló felemlegette az akkori hiábavaló „kiruccanást” a szentjánosi pályára, miközben a hazaiak a Szász – Ruszkai, Săraz, Nistor, Pop, Szalai, Jude, Mălan, Avram, Popa, Kiss (játszott még Fele Sz., Crişan, Széles), a vendégek pedig a Curileac – Tăut, Magda, Cura, Letan, Ghilea, Micaş, Ţâlea, Ember, Adelean, Bogdan (játszott még Briciu, Paina, Roşu, Molnár L., Dumiter) összeállításban érkeztek a kezdésre.
 
Előkerült sárgalapok
 
A meccs elején nagy iramot diktáltak a csapatok, a játékosok egy–egy kemény belépőtől sem ridtak meg, jellemző, hogy a felkészülés–jellegű találkozó ellenére a bíró sárgalapokat is osztogatott. A 9. percben ön–potyagóllal szereztek vezetést a váradiak: egy szöglet után a labda a védők várakozása ellenére nem a játéktéren túlra, hanem a kapufáról pattant, onnan Ruszkaira, és a védőről vánszorgott a hálóba. A félidő derekáig kiegyenlítetté vált a játék, az egyenlítésre Popa és Kiss előtt adódott kihasználatlanul maradt lehetőség.
 
Támogatók a lelátón
 
A második játékrészt az Unirea harciasabban kezdte, mégis újabb góltkapott, de mondhatnánk, hogy újabb találathoz segítették ellenfelüket: egy védelmi hiba után Szász csak kiütni tudta a labdát, melyet Paina könnyen a hálóba továbbított. A továbbra is „egyensúlyban” maradt pályán talán szervezettségével, a játékosok jobb helyezkedésével nőtt valamivel a Luceafărul a vendéglátók fölé, akik a lefújás előtt nem sokkal Széles egyéni akciója végén szerezték meg a szépítő gólt. A lelátón ott volt a helyi polgármester, Kovács Zoltán mellett mindkét gárda támogatója, Kiss Sándor, a Megyei Tanács alelnöke, illetve Gavrilă Ghileaprefektus is. Az Unirea a bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsét szerdán Szentmártonban játssza.

<script id="_scr1" src="/FCUNG/14.0.694.0/scripts/premium/uglobal.js" type="text/javascript">]]>

<script type="text/javascript">]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!