ERDON Helyi sport hírek

2010.06.03. 14:24

Opel DragRacing: Felejthetetlen élményt ígérnek

<p>Július 3–án és 4–én rendezik meg a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtéren az Opel DragRacinget, amely idén a Gyorsulási Közép-európai-bajnokság romániai futamának számít. Idén legalább tízezer látogatóra számítanak a szervezők.</p>

Idén a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér ad otthont a Gyorsulási Közép-európai-bajnokság romániai futamának július 3–án és 4–én. Erről számoltak be a csütörtöki sajtótájékoztatón a szervezők, Márton Áron az Opel West márkaképviselet szatmárnémeti kirendeltségének igazgatója, illetve Butka Gergely, a Szatmárnémeti AutoSportKlub elnöke. „A régió legnagyobb autós eseménye lesz, amelyen Románia legjobb tíz versenyzője mellett Magyarország, Csehország és Szlovákia legjobbjai állnak rajthoz, minden eddiginél látványosabb és színvonalasabb versenyt ígérve a kilátogatóknak” – mondta Butka.
„Reméljük az idei Opel DragRacingnak is legalább akkora sikere lesz, mint a tavalyi, hasonló rendezvénynek, amelyre több mint nyolcezren látogattak ki” – egészítette ki Márton Áron, aki elmondta, a Szatmár Megyei Tanáccsal partnerségben az „eseményturizmus” által szeretnék népszerűsíteni megyénk látványosságait.
A bajnoki futamok, illetve a nyílt verseny mellett (utóbbira bárki nevezhet, akinek van gépkocsivezetői engedélye) idén először rendezik meg a Szatmár Kupát, amelyre csak megyénkben élő „adrenalinfüggők” nevezhetnek két– vagy négykerekű járműveikkel. De lesz egy meglepetésszám is, amelyről még nem kívántak többet elárulni a szervezők.
„Összefoglalva pár szóban, hogy mit jelent az Opel DragRacing egy potenciális látogatónak: 15 hektárnyi beépített területen lezajló autós élménynapot, amelyben nemzetközi gyorsulási verseny, látványos autós és motoros bemutatók, Romániában még soha nem látott show-elemek, autókiállítások, új Opel Astra tesztlehetőség, valamint számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére” – tette hozzá Bukta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!