ERDON Helyi sport hírek

2010.05.04. 16:10

Hagi-kupán a váradi Atletic

<p>Az igen fiatal klub, de korosztályában (98/99) két év óta verhetetlen Nagyváradi Atletic képviseli idén Bihar megyét a labdarúgó Gheorghe Hagi-kupa megyeközi szakaszán.</p>

Akárcsak minden évben, idén is megrendezik az ifjúsági labdarúgócsapatok számára fenntartott Gheorghe Hagi-kupát. Az 1998 és 99-es születésű gyerekek alkotta együttesek előbb a megyeközi szakaszon vesznek részt, s az első helyen végző alakulat részt vehet a Mogoşoaián rendezendő döntő tornán. A Hagi-kupán az említett korosztályok részére szervezett Megyei bajnokságban az adott évben élen álló együttes kap meghívót, s az utazás, az étkeztetés, valamint a szállás költségeit maga Gheorghe Hagi állja. Tavaly a Călin Cheregi edzette Nagyváradi Bihar FC vett részt a megyeközi szakaszon, amelyet 100 százalékos teljesítménnyel nyert meg, s a fináléban végül a harmadik helyet szerezte meg.

Fiatal klub

Idén az alig kétéves múltra visszatekintő Nagyváradi Atletic (edzők: Aurelian Pavel és Iancu Marinău) képviseli megyénket, miután a tízcsapatos (Nagyváradi Bihar FC 1 és 2, Belényesi Bihorul, Nagyváradi Bihorul ISK 1 és 2, Hegyközpályi Bioland, Nagyváradi Atletic 1 és 2, Nagyszalontai Liberty, valamint Nagyváradi Luceafărul) mezőnyben magabiztosan vezeti a táblázatot: eddigi tizennégy találkozójából tizenhármat megnyert, s csupán Belényesben szenvedett vereséget. A megyeközi szakaszt e hét végén, május 7–8-án rendezik meg Kolozsváron, ahol a Bihart képviselő Atletic mellett Kolozs, Szatmár, Máramaros és Szilágy megye egy-egy alakulata vetélkedik a továbbjutást érő első helyért.

Lengyelország következik

A kolozsvári megmérettetést követően, a jövő hét végén, május 14–15-én a lengyelországi Debicán egy húszcsapatos nemzetközi tornán szerepel majd az Atletic, ahol lengyel ukrán, cseh, magyar és szlovák klubcsapatokkal mérik össze tudásukat. Az Atletic kerete: Boros Cristian – Covaci Carlos, Doru Popa, Darius Vaida, Andrei Ţap, Alex Nicoruţ, David Godjea, Mihău Şandra, Lucian Bodogai, Alex Bogănel, Adrian Şut, Raul Filimon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!