ERDON Helyi sport hírek

2010.04.12. 13:32

Érmekben reménykednek a szatmári vívók

<p>Csütörtökön és pénteken a férfi párbajozók Craiován, a női tőrvívók Temesváron vívnak az U23–as bajnokságában. Idén először fognak csapatviadalokat rendezni, a szatmári edzők pedig optimisták.</p>

Csütörtökön kezdődnek, és vasárnapig tartanak a 23 éven aluli párbajtőrvívók és tőrvívók országos bajnokságai. Előbbi fegyvernem viadalait Craiován rendezik, ezért a Szatmárnémeti SK vívói, Csiszár Ferenc edzővel, már szerda hajnalban elindulnak a verseny helyszínére. Csütörtökön és pénteken a férfi egyéni, majd a csapatviadalokat rendezik, a szatmári szakvezető pedig érmes helyezésben bízik az első versenynapon. „Csapatban nehéz lesz, mert vannak jobb csapatok az SK–nál. Minden esetre a pénteki versenyen bízom abban, hogy legalább dobogó közeli helyezést érnek el a fiúk” – ecsetelte elvárásait Csiszár. Az egyéni viadalokban Adrian Szilágyinak vannak éremszerzési esélyei: a tavalyi ezüstérmes idén utoljára vehet részt az U23–as bajnokságon. De a szatmári csapat többi vívója (Adrian Pereş, Vlad Mitraşca, Cristian Aniculaesei) közül bárki odaérhet még a dobogóra.
A tőrvívók Temesváron fognak küzdeni: csütörtökön és pénteken a nők, a hétvégén pedig a férfiak. Ezért az Ardelean Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas tanítványai is szerdán utaznak el Szatmárról. Az egyéniben Bianca Cuteanu, Décsei Patrícia, Nona Silaghi, Tóth Zselyke, illetve a Szatmárnémeti Kupán bronzérmes kadetcsapat sportolói, Petrişor Evelin, Magyar Petra, Bujer Regina és Varga Anett fog küzdeni. „Elsősorban pénteken, a csapatversenyen várunk érmes helyezést, de egyéniben is születhet meglepetés” – mondta lapunknak Şuta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!