ERDON Helyi sport hírek

2010.03.15. 17:05

Szlovákiában jártak a tékvandósok

<p>Az elmúlt hét végén két váradi sportklub versenyzői a szlovákiai Eperjesen szerepeltek igen sikeresen: tizenhárom éremmel lettek gazdagabbak.</p>

Nyolcadik alkalommal rendezték az eperjesi nyílt tékvandó-bajnokságot, március 11–13. között, s azon Nagyváradot két klub, a King Do (elnök: Tulkos Rómeó) és a West Team (elnök: Ruszkai Hajnalka) csapata képviselte cseh, lengyel, szlovák, ukrán és magyar együttesek társaságában. A hat, illetve hét érmet szerzők közül Ana Gulert és Andrei Motot (King DO), valamint Sabin Tatut meghívták a román válogatottba, és a hónap végi nagybányai edzőtáborozást követően május első napjaiban részt vesznek a Svédországban rendezendő Európa-bajnokságon.

Eperjesi eredmények

Első helyen végzett Beke Teodóra a gyermekek között speciális töréstechnikában és harcban (50 kg súlycsoport), valamint Vlad Gavruţă, akik a gyerekek tull versenyében és harcban (40 kg) nem talált legyőzőre. Bronzérmet szerzett ifjúsági tullban Beke Teodóra, speciális töréstechnikában Vlad Gavruţă, harcban Sergiu Manoliu (40kg), mindannyian a West Team klub sportolói.

A King Do versenyzői két-két, első, második és harmadik helyezést értek el: első lett Marian Sârbu felnőtt harcban és erőtörésben, második volt Vlad Miheş ifjúsági harcban és Andrei Mot ifjúsági speciális töréstechnikában, harmadik helyen végzett Andrei Mot ifjúsági harcban és Marian Sârbu felnőtt tullban. A soron következő megmérettetésre április 17-én kerül sor a harmadik alkalommal rendezendő Bihar Kupa alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!