ERDON Helyi sport hírek

2010.03.18. 14:30

Idén a bajnoki címre hajt Vajda „Kisbajnok” Andrei

<p>Szatmárnémeti – Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol a román karting-bajnokság, a MINI kategória tavalyi bronzérmese, a szatmárnémeti Vajda Andrei pedig idén a bajnoki arany megszerzését tűzt ki célként.</p>

Idén a román bajnoki arany és a Délkelet–Európa–bajnoki (SEEKZ) cím megszerzése a célja a Go Kart Team SK pilótájának, Vajda „Kisbajnok” Andreinek. A MINI kategóriában tavaly debütáló és bronzérmet szerző versenyző a regionális megmérettetésen a hatodik helyen zárt. Nelu Nastor csapatfőnök ugyanakkor elmondta, idén is részt vesznek az olaszországi nemzetközi bajnokság, az Open Masters egyes futamain, illetve rajthoz fognak állni a Winner Series Karting (WSK) elnevezésű világbajnokságon is. „Az a tervünk, hogy a jövő évtől ott legyünk a WSK mindegyik futamán” – ecsetelte a terveket Nastor, majd hozzátette: „Mivel a MINI kategóriában 9–12 évesek versenyeznek, Andrei idén és jövőre is ebben a korosztályos versenyben fog szerepelni. Szeretnénk, hogy teljesítménye egyre növekedjen és minnél több tapasztalatot szerezzen, ezért elsősorban a román bajnoksági futamokra összpontosítunk.”
A felkészülést egyébként már elkezdte a 10 éves pilóta. Az erőnléti és elméleti felkészülés után az elmúlt hétvégén részt vett az Open Masters első futamán is, ahol 290 pilóta állt rajthoz. „Ezek a versenyek nagyon fontosak a tapasztalatszerzés és a felkészülés szempontjából” – mondta a pilóta édesapja, Vajda „Bajnok” Zsolt. Ápilis 5–én rendezik majd a SEEKZ első fordulóját a görögországi Thesszalonikiben, egy héttel később pedig már Bukarestben, a román bajnokság első versenyén áll rajthoz a „Kisbajnok”.
„Jelentős befektetéseket eszközöltünk a logisztikába és a verseny–felszerelésben. Két Birel márkájú kartingot vettünk, a motort pedig az AB Motorsport erőforrások gyártója, az olaszországi IAME gyár szállítja. Ebben az idényben hét darab IAME–Parilla motort rendeltünk” – folytatta a csapatfőnök.
Mint ismeretes, 2008–ban Vajda „Kisbajnok” Andrei a PUFO kategóriában szerzett bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!