ERDON Helyi sport hírek

2008.11.05. 16:33

Érmelléki karatesikerek Brassóban

<p>Két érmet is szereztek az érmihályfalvi karate klubban versenyző sportolók a Brassóban múlt hét végén megrendezett shotokan karate-bajnokságban.</p>

Múlt hónap végén Brassóban rendezték meg a shotokan karate országos bajnokságot, amelyen a margittai Good Dragon sportklub versenyzõi is részt vettek. Idén a kata (formagyakorlat) kategóriában a szokottnál erõsebb volt a mezõny, így történhetett meg, hogy a maragittai sportolóknak nem sikerült dobogós helyen végezniük. Éremközelben Horváth Anikó végzett, aki szoros versenyben a negyedik helyet szerezte meg a hölgyek között. A férfiaknál Costa László a nyolcadik lett.

Két érem

A kumite (harc) kategóriában viszont a papírformának megfelelõen szerepelt a klub: egyéniben (10-11 évesek, 45 kg-os súlycsoport) Costa Lászlónak a legcsillogóbb érmet sikerült elnyernie, míg Molnár Csaba a 16-17 évesek között (75 kg os súlycsoport) harmadik lett. Mindkét sportoló 2003 óta a margittai Good Dragon érmihályfalvi csoportjában edz és készül Takács Mihály tréner irányításával. A margittai csoportot Horváth Anikó képviselte, akinek ez alkalommal nem sikerült a legjobbak közé kerülni.

Margittán hétfõn, szerdán, pénteken 20.30 órától a Gyerekek klubjában, Érmihályfalván pedig kedden és csütörtökön délután a Zelk Zoltán iskola sporttermében tartanak edzéseket.

Szõke Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!