ERDON Helyi sport hírek

2008.11.17. 14:44

Ifik a nemzetközi mezőnyben

<p>A Nagyváradi Crisul Sportklub harmadik korosztályú ifjúsági vízilabda együttese (edző: Dorin Sava), az országos bajnokság ezüstérmese jövőre erős nemzetközi mezőnyben játszhatja a mérkőzéseit.</p>

A Crisul Sportklub ifjúsági III. korosztályú (1995-ben és még késõbb született gyerekek) vízilabda csapata beiratkozott a magyar korosztályos, Vudéki Területi- bajnokságba, ahol magyar, szerb és román klubok szerepelnek: Szeged, Szolnok, Szentes, Békéscsaba, Eger magyar, Újvidék és Szabdka szerb együttesei mellett a nyolcadik induló a Nagyváradi Crisul. A tény újdonságnak számít és célja, hogy minél gazdagabb meccs-mûsora legyen ezeknek a kisifjúsági gárdáknak, amelyek számára a hazai bajnokságok nem biztosítanak megfelelõ felkészülési és mérkõzési lehetõségeket. A váradi gyerekek így például sokkal több komoly csatát vívhatnak, amelyeknek nagy hasznát vehetik majd a hazai, országos tornák során.

Tornák havonta

A hazai bajnoki sorozat mindössze két területi és két rájátszásos torna körülbelül tizenhat mérkõzésére szorítkozik, s ez bizony a legkisebbek esetében sem elégséges. A magyar vidékii bajnokságban való részvétel a Crisul polósai részére megfelelõ számú összecsapást biztosít az igen jó erõt képviselõ többi együttes között, s ezen „elitek” közé tartozás több váradi cég és vállalkozás, valamint a gyerekek szüleinek támogatásával és közremûködésével jöhetett létre.

A rendezvény során nyolc alkalommal rendeznek saját tornát a résztvevõk, májd zárásként két döntõ sorozatot bonyolítanak le. Az elsõ torna helyszíne a régi váradi fedettuszoda volt a múlt hét végén szombaton, s minden induló csapat két-két meccset játszott. A Nagyváradi Crisul a Békéscsabával (14–12) és az Újvidékkel (5–11) mérkõzött. A legközelebbi torna helyszíne a szerbiai Szabadka lesz december 6-án.

Szántó Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!