ERDON Helyi sport hírek

2008.04.04. 15:48

Az utánpótlásé a jövő!

<p>A jövő héten három libertys labdarúgó vesz részt próbajátékon: Stelian Farcău, az ifjúsági központ trénerének kíséretében Angliában próbálnak szerencsét a fiatalok.</p>

Az angol élvonalban érdekelt West Ham United csapatánál vesz részt próbajátékon a jövő héten a Nagyszalontai Liberty három ifjúsági korú labdarúgója: Lexandru Florean (1992-es születésű), Andrei Coroian (1991) és Bajner Bálint (1990) vasárnap utazik a ködös Albionba, ahova a Liberty ifjúsági központjának trénere, Stelian Farcău kíséri el őket.

Floreanról tudni kell, hogy az idei II. ligás pontvadászatban ő a legfiatalabb pályára lépett játékos: még be sem töltötte 16. életévét, s már szerepelt a hajdúsági klub felnőttegyüttesében, mindamellett tagja a román korosztályos válogatottnak. Bajner Bálint szintén volt már tagja a nemzeti tizenegynek, igaz, ő Magyarország színeiben, s a helyi szaktekintélyek sikeres jövőt jósoltak neki.

Vissza a III. Ligába (?)

A három labdarúgóra már korábban felfigyelt az olasz Brescia szakmai stábja, személy szerint Gianluca Nani, s miután a talján szakember „átigazolt” a West Hamhez, azonnal próbajátékra hívta a futballistákat. Mindez azt bizonyítja, hogy a Liberty labdarúgó-iskola beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Victor Dobrescu (Torino) és Adrian Cuciula (Piacenza) eligazolása után újabb tehetségek bontogathatják szárnyaikat külföldön. Az utánpótlás-nevelő központhoz szorosan kapcsolódó „mendemonda” szerint a Liberty az idény végén eladja másodosztályos helyét, s végleg visszavonul a harmadik ligába, ahol a feltörekvő ifjoncok játszhatnak majd hétről hétre. A felnőttegyüttest a jövőben ugyanis „hanyagolni” kívánják Szalontán, még nagyobb hangsúlyt fektetve Közép-Európa legnagyobb utánpótlás-nevelő központjának kialakítására.

Jön az Unirea!

A jelenleg még „aktív” Liberty együttese ma délelőtt Nagyszalontán bajnoki mérkőzésen a Gyulafehérvári Unirea együttesét fogadja, amelytől ősszel 1–0 arányú vereséget szenvedett. Selymes Tibor majdnem a legjobb csapatot küldheti pályára, így minden bizonnyal látványos játéknak és hazai győzelemnek lehetnek szemtanúi a sportközpont stadionjába kilátogatók.

Kezdőcsapatok

A Liberty–Unirea találkozón várhatóan a következő összetételű csapatok lépnek pályára, Liberty: Szász – Roşca, Ibric, Mila, Coca – Ianc (Ködöböcz), Sorian, Deaconescu, Iambor – Birtalan, Bud. Edző: Selymes Tibor. Unirea: Rotaru – Oroian, Poverlovici, Marincean, B. Bucurică – M. Foró, Dâlbea, Selagean, R. Oprea – Găldeanu, A. Zăgrean. Edző: Aurel Şunda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!