ERDON Helyi hírek

2019.10.09. 16:28

Temperamento: Szentpéteri Csilla és zenekara Nagyváradon

Szentpéteri Csilla, Magyarország kitűnő zongoravirtuóz-zeneszerzője és zenekara a 2015-ös vastapsos marosvásárhelyi koncert után most Nagyváradra érkezik. A fellépés időpontja október 25., péntek 19 óra, helyszíne a filharmónia terme.

Szentpéteri Csilla, Magyarország kitűnő zongoravirtuóz-zeneszerzője és zenekara a 2015-ös vastapsos marosvásárhelyi koncert után most Nagyváradra érkezik. A fellépés időpontja október 25., péntek 19 óra, helyszíne a filharmónia terme.A magyar és nemzetközi zenei palettán is unikumnak számító produkció magas hőfokú, temperamentumos, életörömmel teli koncertje fergeteges utazásra hívja a különleges zenei hangulatra vágyó közönséget. A bravúros hangszerpárbajok, varázslatos zongora-, gitár-, jazztrombita- és érzékeny hegedűszólók, a hamisítatlan ritmusok, szenvedélyes dallamok festői módon illusztrálják az emberiség vágyait, érzéseit, a zene millió színét, hangulatát. Színes, igazi örömzenei repertoárjuk alapanyaga az örökérvényű klasszikus zene (Szentpéteri Csilla frappáns átirataiban, formabontó módon megszólaltatva, izgalmas műfajokkal ötvözve, mint pl. a jazz, blues, világ- és filmzene, új esszenciát adva a régi ízeknek), valamint saját szerzemények és nyolc lemezének legnagyobb slágerei. A produkció a zenén túl páratlan látványvilággal egészül ki, a színpad négy különböző pontján négy nagyméretű LED-falon zenére komponált lélegzetelállító filmek, kreatív vizualizációk követik a zene dinamikáját, hangulatát, ezzel komplex audio-vizuális élményt, katartikus kikapcsolódást nyújtva minden korosztálynak.

Az est vendégei

A koncert sztárvendége Szécsi Máté énekes, aki páratlan hangjával bejárta a világot Mexikótól Japánig, és Európa számos országában énekelt. Színészként több filmben és prózai darabban is szerepelt. Közös zenei blokkjukban klasszikus és népszerű könnyűzenei dalokat adnak elő Szentpéteri Csilla átdolgozásában. Az est lélekemelő jelenete, amikor a Nagyvárad Táncegyüttes művészei is csatlakoznak a zenekarhoz, megmutatva a közös zenei „lélegzés” lelkiségét és erejét.

A nagyszabású koncert időpontja 2019. október 25., péntek 19 óra, helyszíne a Nagyváradi Állami Filharmónia. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!