ERDON Helyi hírek

2018.04.25. 09:06

Zöld folyosók létesülnek Váradon

Ezek valójában parkok, amelyek kialakításáról a városi tanács holnapi ülésén fognak dönteni, pontosabban elfogadni az előzetes dokumentációt.

Ezek valójában parkok, amelyek kialakításáról a városi tanács holnapi ülésén fognak dönteni, pontosabban elfogadni az előzetes dokumentációt.

Zöld folyosónak nevezi az önkormányzat azt a két parkosított részt, amelynek kialakítása is téma lesz a nagyváradi városi tanács holnapi ülésén. A terveket tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette Florin Birta váradi alpolgármester. Az egyik ilyen zöldövezet a Grigorescu negyedben, a Daliei utca térségében létesül, összesen 28.451 négyzetméteren. A teljes költségvetés 5.685.596 lej, áfa nélkül. Összesen 10 hónap alatt készül majd el.

Játszótér, futópálya

A bemutató dokumentáció szerint lesz többek között játszótér, futópálya, kerékpárút, ugyanakkor a zónában rendbe teszik az Adona patak medrét is. Összesen 291 fát és bokrot ültetnek, ezekhez öntözőrendszert is telepítenek, felújítják a közvilágítási hálózatot és wifi-hozzáférést is biztosítanak. A másik, úgynevezett zöldfolyosó a Szilvásban a Făcliei utca környékén lesz, 11.488 négyzetméteren, 4.712.245 lejből, áfa nélkül, szintén 10 hónap alatt. Hasonló felszereltségű lesz, mint az előbbi, 190 fát és bokrot ültetnek. A két projekt kivitelezőit az elődokumentáció holnapi elfogadása után fogják kiválasztani, a finanszírozás pedig vélhetően fejlesztési ügynökségen keresztül történik, ez utóbbihoz rövidesen benyújtják a szükséges iratokat.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!