ERDON Helyi hírek

2018.04.16. 08:23

NŐ – A Siker! Női klub alakult Váradon

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete idei egyik célkitűzését valósította meg: női klubot alapított. Az április 12-én a nagyváradi Fan Ice cukrászdában megtartott első klubtalálkozón bemutatták az egyesület tevékenységeit, valamint két érdekes előadás is elhangzott.

A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete idei egyik célkitűzését valósította meg: női klubot alapított. Az április 12-én a nagyváradi Fan Ice cukrászdában megtartott első klubtalálkozón bemutatták az egyesület tevékenységeit, valamint két érdekes előadás is elhangzott.

NŐ – A Siker! elnevezéssel indították azt a klubot, melynek első találkozóját múlthét csütörtökön, április 12-én tartották az egyesület alapítótagjai a nagyváradi Fan Ice cukrászdában. A Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesületének alapítótagjai azt a célt tűzték ki maguknak idénre, hogy Nagyváradon és a megyeszerte több női klubot alapítanak, ahol az érdeklődő vállalkozónők – nem csak tagok – találkozhatnak egymással, igényeiket figyelembe véve különböző előadásokon vehetnek részt, szakemberektől kaphatnak tanácsot, hétköznapi, valamint üzleti témákban is.

Az első klubtalálkozót Tank-Szigeti Ildikó, az egyesület elnöke nyitotta meg, aki röviden bemutatta az egyesület felépítését és eddigi tevékenységeit: az egyesület ötletadója Biró Rozália parlamenti képviselő volt, az egyesületnek 12 alapítótagja van – mindannyian sikeres vállalkozónők. Tavaly két konferenciát szerveztek, egy vállalkozói bált, valamint több alkalommal jótékonysági gyűjtéseket szerveztek gyermekeknek, hátrányos helyzetű családoknak, hajléktalanoknak, rászorulóknak, valamint a Szacsvay Imre Általános Iskolát is támogatták. Idén a klubok alapítása mellett szintén nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a jótékonyságra is.

A táplálkozásról és hajról

A találkozó folyamán két előadást hallhattunk: Staharóczky Noémi táplálkozási tanácsadó, cégvezető és Cormoș Pap Andrea fodrász, szépségszalon tulajdonosszólt a megjelentekhez. Staharóczky Noémi olyan tanácsokkal látta el az egybegyűlteket, melyek könnyen alkalmazhatóak a mindennapok során. Elmondta, hogy fontos, hogy egészségesen éljünk, hiszen csak így lehet jól élni és jól dolgozni. Felhívta a figyelmet a vízháztartásra – az úgymond belső hidratálásra is, mely a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztással érhető el, azt ajánlja, hogy buborékmentes, szűrt vizet fogyasszunk, valamint zöld-, gyömbér-, és gyógynövényteát. Kiemelte még, hogy nagyon fontos a klorofil fogyasztása, mely a zöldségből és salátafélékből készült ételekben található meg.

Comoș Pap Andrea fodrász a hajápolásról, a hajjal kapcsolatos érdekességekről beszélt. Elmondta, hogy megfigyelése szerint az emberek elégedetlenek a hajukkal, pedig véleménye szerint nincs olyan, hogy rossz haj, csak nem megfelelően ápolt, kezelt. Érdekességként elmondta, hogy naponta 0,35 milimétert nő egy hajszál, amelyből körülbelül egy ember fején 100.000 van, és, hogy a hajunk lófarokba kötve akár több ezer kilógramot is elbír. Tévhitekről is beszélt: nem lesz több hajunk, ha kopaszra nyírjuk és utána újranövesztjük, és a koszos hajat sem fogja be jobban a hajfesték. Előadását azzal zárta, hogy fontos, hogy olyan hajstílust válasszunk magunknak, amely valóban hozzánk illik, és ne a sztárok, celebek hajviseleteit utánozzuk.

Csatlakozás

Az előadások után Biró Rozália parlamenti képviselő arra buzdította a mintegy 40 jelenlévő hölgyet, hogy csatlakozzanak az egyesülethez, hiszen így olyan segítőtársakra lelhetnek, akik mind az üzlettel, mind a hétköznapi élettel kapcsolatos problémák megoldásában partnerek lehetnek, valamint tudásukat, látókörüket így is bővíthetik. Az egyesületbe való belépés menetét és az elérhetőségeket Pető Dalma, az egyesület ügyvezető elnöke mutatta be. Csatlakozni a klubtalálkozón is lehetett egy kérdőív kitöltésével, de személyes megkeresés útján is lehetséges. Érdeklődni az egyesület Facebook-oldalán lehet, e-mailben a magyarvallalkozonokegyesulete@yahoo.com címen, valamint a 0740–186–308-as (Pető Dalma) telefonszámon.

Az alapítótagok beszédei, előadásai után a jelenlévő, érdeklődő vállalkozónők néhánya saját vállalkozásáról, érdeklődési köréről beszélt, majd kötetlen beszélgetés során osztották meg egymással tapasztalataikat, valamint többen csatlakoztak is az egyesülethez.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!