ERDON Helyi hírek

2018.04.04. 08:22

Együttműködés szakiskolák közt

A nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégium és a szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola autószerelő diákjai közös szakmai tapasztalatcserén vettek részt.

A nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégium és a szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola autószerelő diákjai közös szakmai tapasztalatcserén vettek részt.

Bíró Ildikó, a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégium aligazgatónője arról számolt be az erdon.ro-nak: március 22-24. között a partneriskolájuk tanulóinak egy csoportja a Határtalanul! programnak köszönhetően megyénkbe látogatott Kesslerné Kiss Ildikó és Pusztai Beáta tanárok vezetésével. Irodalmi séta Arany és Ady nyomában című projekt keretében Nagyszalontán megnézték Arany János szülőházát és a Csonka toronyban az emlékmúzeumot. A tanulmányi kirándulás második napján a Medve-barlanghoz utazott a csoport, délután pedig Nagyváradon az Ady Endre emlékét őrző épületeket keresték fel.

Gokartverseny

A harmadik napon a Traian Vuia Műszaki Kollégiumban fogadták őket. A tevékenységet megtisztelte jelenlétével az iskola igazgatója, Vîlceanu Daniela, illetve Bíró Ildikó és Secară Rodica aligazgatónők. A vidám hangulatú ismerkedésen és iskolabemutatón részt vett Nagy Erzsébet, a X. N osztályfőnöke és a szaktanárok: Crișan Csilla, Furău Péter, Moț Adrian, Negrean Simona. Căpușneanu Dániel és Talinger Krisztián a X. N osztály diákjai ügyesen mutatták be a város legszebb épületeit. Ezután szakmai program következett. A jövő autószerelőit egy cég tulajdonosa, Kasziba Ferenc fogadta, ahol megnézték egy kocsi tesztelését. Volt kitől tanulniuk, ugyanis a kiváló szakember 2016-ban elnyerte Az év szerelője megtisztelő címet és az ezzel járó díjat. A diákok délutáni szórakozása is a kocsik világához kötődött, hiszen kellemes hangulatú gokartversenyen vettek részt a vendéglátó iskola tanulóival közösen. Utolsó nap a Vár történetét ismerték meg egy séta keretében, majd elindultak hazafelé.

Májusban a traianvuiasok látogatják meg a szigetszentmiklósiakat a X.N és a XI.F autószerelő osztály tanulóival a szakmai pályázat második szakaszában. A diákok és a tanárok megismerhetik a magyarországi iskolában zajló szakmai oktatást és közös műhelygyakorlaton vesznek részt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!