ERDON Helyi hírek

2017.10.04. 17:31

Diákok írták, az erőszakról

A Bűncselekmények Megelőzésének Hete, s egyben az Erőszakmentes Iskola nevű akció rendezvényein belül kedden egy részben diákok által írt könyv bemutatója zajlott a Nagyváradi Várban.

A Bűncselekmények Megelőzésének Hete, s egyben az Erőszakmentes Iskola nevű akció rendezvényein belül kedden egy részben diákok által írt könyv bemutatója zajlott a Nagyváradi Várban.Ioana Indrieş rendőrtiszt elmondta, tizedik éve szervezik meg az Erőszakmentes Iskola programot, s az idén első alkalommal szerepelt a regionális iskolán kívüli programok között is. Egyúttal megköszönte a Bihar megyei Tanfelügyelőség közreműködését a projekt megvalósításában. Később Codruţa Bogdan Bihar megyei főtanfelügyelő helyettes hangsúlyozta ki az erőszak megelőzésének szerepét, ezt követően Diana Popa és Florin Negruţiu Bihar megyei tanfelügyelő is szólt az egybegyűltekhez. A rendezvény második része során a tavasszal megszervezett, szintén az erőszakmentességhez kapcsolódó versenyen bemutatott jelenetek egy részét mutatták be a résztvevő diákok, ezt követően zajlott magának a könyvnek az ismertetése. A Bihar megyei rendőr-felügyelőség által, a Bihar megyei Tanfelügyelőség támogatásával megjelentetett Az én erőszakellenes üzenetem című kötetben általános iskolás és középiskolás Bihar, Szatmár, Máramaros, Kolozs, Fehér és Arad megyei diákok fogalmazásai olvashatók az erőszakról és az erőszak megelőzéséről, a könyv másik részében pedig általános tanácsok szerepelnek arról, hogyan előzhetjük meg, hogy bűncselekmények áldozataivá váljunk. A harminchárom esszét az év első felében zajló verseny keretében írták a diákok, s a bemutató során mindegyikük kapott egy-egy példányt a kötetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!