ERDON Helyi hírek

2017.04.06. 12:45

Ráz a szökőkút vize, vagy nem ráz?

Napok óta dolgoznak a nagyváradi Szent László tér szökőkútjainál. Egy közösségi oldalon megjelent kommentárok szerint azért, mert ráz a víz.

Napok óta dolgoznak a nagyváradi Szent László tér szökőkútjainál. Egy közösségi oldalon megjelent kommentárok szerint azért, mert ráz a víz.

A nagyváradi Szent László tér felújítási munkálatait kivitelező cég napok óta dolgozik a térre épített szökőkutaknál. A közösségi hálón olyan vélemények jelentek meg, miszerint azért dolgoznak a szökőkutaknál, mert a belsejükben lévő elektronikus rendszerbe beszivárgott a víz, ennek következtében ráz a szökőkút vize, ezért most minden nyílását javítani kell. Marius Mos, a polgármesteri hivatal keretében működő, a főtérfelújítást felügyelő Nemzetközi Finanszírozású Projektek Igazgatóságának a vezetője tagadta, hogy bármikor is efféle veszély állt volna fenn a főtéri szökőkutaknál. Mindazonáltal hozzátette, hogy most ellenőrzik a tömítéseket, tehát azt, hogy a szökőkút lég- és vízmentesen zárjon, majd a szökőkutakat vízhatlan gyantaréteggel vonják be. Megjegyzendő, hogy a főtér felújítását, tehát a szökőkutak építését is 2015 végén fejezték be, ennek ellenére Marius Mos kérdésünkre válaszolva azt állította, hogy a szökőkutaknál jelenleg végzett munkálatok nem karbantartási, javítási munkálatok, hanem a szökőkútépítés végső munkálatai. Szükségesnek tartotta hozzátenni azt is, hogy a főtéri beruházás garancia alatt áll. Ugyancsak kérdésünkre válaszolva Mos elmondta azt is, hogy a szökőkutak kezelését várhatóan hamarosan átveszi a Nagyváradi Vízművek.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!