ERDON Helyi hírek

2017.03.01. 11:50

Tavaszi nagytakarítási kampány

A nagyváradi önkormányzat idén március 6. és április 14. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A nagyváradi önkormányzat idén március 6. és április 14. közt szervezi meg megszokott tavaszi nagytakarítási kampányát. Amikor megtelnek a tárolók, kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

A 2009/429. számú helyi tanácsi határozat értelmében a lakótársulások kötelesek karbantartaniuk azokat a zöldövezeteket, füves és virágos részeket, amelyek az adás-átvételi jegyzőkönyv szerint az ingatlanjukhoz tartoznak, illetve a 2009/386. számú határozat értelmében kötelesek gondoskodniuk a beltér, valamint az úttestig eső utcafront és a közterületen levő parkolóhelyek tisztaságáról is. Ugyanakkor abban az esetben, ha a hulladékaikat a tavaszi nagytakarítási kampány során nem a kijelölt helyekre és időpontokban teszik ki, 1500-2000 lej közötti bírságra számíthatnak. Az akció folyamán azokat a háztartási tárgyakat (bútor és padlószőnyeg darabok, kerékpárok, ruhadarabok, ajtók, ablakok stb.), valamint a kerti zöld hulladékot szállítja el a RER, melyek a gyűjtés céljából kitett fémkonténerekben talál. Tilos a hulladékot közterületre ezek mellé, vagy bármi egyéb helyre kitenni. Amikor megtelnek a tárolók, a 0259/433.195-es telefonszámon kell jelezni ezt a szolgáltatónak.

Az első felében

A kampány első három hetében 30 konténert helyeznek ki, a helyszínek a következők: Körös utca (a Victor Inox Kft. előtt), a Ion Averescu úton, a Grădinarilor utca, a Ronald Reagan utca (Pece-híd), a Feldioarei utca, a Călinului sétány, az Európa lakóparkban, a Mihail Kogălniceanu és Mihai Viteazul, a Nicolae Olahus és Horea utcák kereszteződésénél, a Principatele Unite utca- a hídnál, a Decebal - Tuberozelor, az Octavian Goga - Traian Blajovici, a Padişului - Fagurelui, a Splaiul Crişanei - Oneştilor, a Xenopol - Şt. O. Iosif, a Henri Coandă - Richard Wagner, a Nicolae Bolcaş - Aurel Vlaicu, a Barcăului - Greierului, a Tabéri Géza - Arţarilor, a Meşteşugarilor - Haţegului, az Erkel Ferenc - Theodor Aman, a Sextil Puşcariu - Beiuşului, a Johannes Gutenberg - Măcieşului, a Ciheiului - Liszt Ferenc, a Navigatorilor - Fântânilor, a Nojoridului – Apateului, utcák sarkán, valamint az Episcop Valeriu Traian Frenţiu, Devei, Ţăranilor és Tineretului tereken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!