ERDON Helyi hírek

2017.03.06. 10:10

Házkutatások voltak Bihar megyében

Hétfőn  nyolc házkutatást tartottak Bihar és Fehér megyékben olyan személyeknél, akikről azt feltételezik, hogy becsaptak több mint 7500 embert.

Hétfőn  nyolc házkutatást tartottak Bihar és Fehér megyékben olyan személyeknél, akikről azt feltételezik, hogy becsaptak több mint 7500 embert.

150 euró értékű, kártya formájú vásárlási kedvezményt ígértek nekik, azonban ezek értéktelenek voltak. A Fehér megyei rendőrök hét háztatást Fehér, egyet pedig Bihar megyében hajtottak végre, négy, a csalással gyanúsított személy otthonában, illetve a gyanúsítottak által adminisztrált kereskedelmi társaságoknál.

A nyomozás arra derített fényt, hogy 2015-2016-ban a négyek olyan honlapok segítségével vezettek meg több mint 7500 személyt, melyeken eladási hirdetéseket lehetett posztolni, s amint az ügyfelek éltek ezzel a lehetőséggel, arról tájékoztatták őket, hogy vásárlási kedvezményeket kapnak, melyeket bizonyos cégeknél válthatnak be. Azonban hiába mondták nekik azt, hogy ezeket a kártyákat ingyen kapják meg, végül 18 és 28 lej közötti összegeket kértek értük, szállítási költségre hivatkozva. Ugyanakkor az utalványok valójában értéktelenek voltak, nem jogosítottak fel semmilyen kedvezményes vételre. Az okozott teljes kár a becsapott emberek terhére 165.000 lej, a kártyák becsült értéke pedig 1.125.000 euró. Három személy nevére letartoztatási parancsot adtak ki, a negyedik pedig már a váradi börtönben ül, más bűncselekmény miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!