ERDON Helyi hírek

2016.09.11. 14:07

Hatalmas érdeklődés az első két napon

Kígyózó sorok alakultak ki a szombaton megnyitott nagyváradi akvapark előtt, és órákon át nem akartak csökkenni. Folyamatosan százak várták odakint, hogy beléphessenek a most megnyílt nagyváradi akvaparkba. Vasárnap még az első napinál is nagyobb volt a tolongás ott.

Kígyózó sorok alakultak ki a szombaton megnyitott nagyváradi akvapark előtt, és órákon át nem akartak csökkenni. Folyamatosan százak várták odakint, hogy beléphessenek a most megnyílt nagyváradi akvaparkba. Vasárnap még az első napinál is nagyobb volt a tolongás ott.

Szombat délelőtt fél tíz: a sajtó munkatársai már gyülekeznek az akvapark előcsarnokában, ahol Liviu Andrica, a létesítményt üzemeltető Közterületfenntartó zrt. igazagtója az utolsó eligazításokat tartja a dolgozóknak. Odakint, a forgóajtó előtt mintegy három tucatnyian várják a jelet, hogy beléphessenek. Tíz óra előtt nem sokkal a kint várakozó gyerekeknek lufikat osztogattak az akvapark munkatársai. Pontban tíz órakor belépnek az első vendégek, egy szucsávai és egy temesvári család. Majd harmincasával engedik be az embereket az előcsarnokba, ahol hat kassza várja őket. Ez később kevésnek bizonyul, hiszen a sor nem hogy csökkenne, de egyre csak nő, mígnem több tíz méter hosszúra nyúlik. Húsz perce az informatikai rendszer is leáll, ezalatt az idő alatt nem engednek be senkit, így még több várakozó lesz odakint. Az újságírók többekkel beszélgettek a bejáratnál, kiderül, hogy nagyon sok turista van az első napon kilátogatók között, voltak akik Váradon üdültek éppen, és nem hagyták ki a lehetőséget, hogy ebben a vadonatúj akvaparkban szórakozzanak, és voltak családok, melyek kifejezetten az akvapark megnyitására utaztak el Nagyváradra.

Első nap

A belépés után a látogatók, fiatalok, gyerekes családok, idősebbek az öltözők felé vették az irányt, onnan pedig, immár fürdőruhába öltözve, beléptek a medencékkel teli kupolaterembe. A gyerekek azonnal beugranak a vízbe, a felnőttek körbejárják a létesítményt, feltérképezik a terepet, majd ők is a medencékbe vagy a jacuzzikba vetik magukat. Mások kimennek a szabadtérre, és a nyugágyakon máris hozzálátnak a magukat a napon süttetéshez, annál is inkább, mert az idő remek, meleg, strandoláshoz ideális. Az igazi őrület azonban tizenegy órakor kezdődik el, akkor indítják be ugyanis a beltéri és a szabadtéri csúszdákat. Ettől a pillanattól kezdve főként a gyerekek és a fiatalok mint hangyák haladnak felfele a csúszdákhoz vezető lépcsőkön, hogy aztán valamelyik csúszdán lecsobbanjanak a medencébe. A családok a lágyabb lejtésű, széles csúszdákat kedvelik, ahol a szülők kis gyermekeikkel együtt csúsztak le, míg a bátrabbak a beltéren a hagymacsúszdát használják előszeretettel, hiszen a csúszdából egy hatalmas tölcsérbe érkeznek, és itt a tehetetlenségi erő hatására tesznek még vagy két kört, mígnem a tölcsér alján lévő nagyobb nyíláson át bepotyognak a vízbe. A kültéren a legszélesebb csúszdán többszemélyes úszógumival egyszerre többen is lecsúszhattak, a legbátrabbak pedig a zuhanó csúszdával szórakoztatták magukat, ez ugyanis elmondásuk szerint olyan meredek, hogy az embernek az az érzése támad csúszás közben, hogy zuhan. Az első órákban a hullámfürdőre még nem akadt érdeklődő, de nyilván csak idő kérdése, míg az emberek megkedvelik és birtokba veszik azt is. Déli tizenkettőkor jöttem ki az akvaparkból, a belépésre várók sora nem csökkent, a parkoló tele volt autókkal, szabad helyet már nagyon nehezen lehetett találni.  Az akvaparkból távozóban az onnan kiszűrődő sikongások, csobbanások, kacajok zaját még jó sokáig elhallatszott hozzám. Egyébként Florin Alexandru, a létesítményt működtető Közterületfenntartó szóvivője lapunk érdeklődésére válszolva elmondta, hogy szombaton összesen 1907 vendége volt az akvaparknak.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!