ERDON Helyi hírek

2016.07.13. 09:47

Vízibiciklik versenye a Körösön

A június 29-i nemzetközi Duna-nap alkalmából kicsit megkésve, de Nagyváradon is szerveztek programokat. Kedd délelőtt a váradiak vízibicikliken versengtek a Sebes-Körösön.

A június 29-i nemzetközi Duna-nap alkalmából kicsit megkésve, de Nagyváradon is szerveztek programokat. Kedd délelőtt a váradiak vízibicikliken versengtek a Sebes-Körösön.

A Körösök Vízügyi Igazgatósága a Duna napja alkalmából Légy aktív a Dunáért szlogennel kedden délelőtt több programot is szervezett. Délelőtt 10.30-kor immár harmadik alkalommal vízibicikli-versenyt rendeztek a Sebes-Körösön, a Szováta híd után. A megmérettetésre olyan sokan iratkoztak fel, hogy két részben indították el a futamot. A verseny előtt a gyerekek a Duna témában aszfaltrajzokat készítettek, lufikat és információs anyagokat kaptak és az érdeklődők ingyenesen vízibiciklizhettek.10.30-kor az első csapatok mentőmellényekkel felszerelkezve beültek a vízibiciklikbe és felsorakoztak a rajtvonalhoz, majd a sípszó után mindenki gyors pedálozásba kezdett. A hídnál levő célba beérkezőket a parton már várta egy-egy kisebb ajándék. Az első kör után rögtön sort kerítettek a második körre is, ami hasonló forgatókönyv szerint zajlott le. A versenyzők biztonságáról a Bihar Megyei Hegyi és Barlangmentő Szolgálat munkatársai gondoskodtak. Ugyan a Körös-medence nincs közvetlen kapcsolatban a Duna-medencével, de a vízügyi igazgatóság ezekkel az akciókkal is szeretne hozzájárulni a Duna és a folyók védelméhez.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!