ERDON Helyi hírek

2016.07.21. 14:33

Színészlegendák a nagyváradi vár színpadán

Az V. Nyári Színházi Fesztivál harmadik előadását tartották meg július 19-én este a nagyváradi vár nyári színházában. Az est során Bodrogi Gyula és Voith Ági színművészek léptek fel.

Az V. Nyári Színházi Fesztivál harmadik előadását tartották meg július 19-én este a nagyváradi vár nyári színházában. Az est során Bodrogi Gyula és Voith Ági színművészek léptek fel.

Az idén ötödik alkalommal megszervezett Nyári Színházi Fesztivál harmadik előadását kedden este tartották meg. A darab előtt Dobos László, a nyíregyházi Mandala Dalszínház vezetője, Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Szabó Ödön, a RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Nyíri Tamás, az NMD elnöke köszöntötte a megjelenteket. A köszöntéseket követően pedig elkezdődhetett a várva várt darab: a színpadra lépő Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművészt és Voith Ági Jászai Mari-díjas színművésznőt a közönség nagy tapssal fogadta.

Nosztalgia és poénok

Bodrogi Gyula és Voith Ági előadása nem volt más, mint egy zenés-dalos, nosztalgiázós darab, amelynek során a színművészek csipkelődő, évődő hangnemben felelevenítették az elmúlt évtizedek közös színházi történéseit, színházi titkokat és bakikat, anekdotákat, továbbá elénekelték a legismertebb dalaikat, amiket a közönség is együtt énekelt velük. Többek között felcsendült a Jamaikai trombitás, A villa negra, A legtöbb ember ott hibázza el, a Fizetek főúr, és más ismert dalok. A színészeket Körmendi Péter és zenekara kísérte. A darabot korabeli felvételek, színdarabrészletek is színesítették. Az előadást a nézők nagy tapssal jutalmazták, a váradi közönségtől Bodrogi Gyula egyik legismertebb dalával búcsúzott, mégpedig a Süsü a sárkányból ismert Ó, ha rózsa bimbó lehetnékkel.

A nyári fesztivál keretében legközelebb július 21-én, csütörtökön 21 órától várják az érdeklődőket, ekkor a Rejtősködők, avagy a négy piros dugóhúzó című, Rejtő Jenő műveiből szerkesztett zenés bohózatot állít színpadra Mikó István, s maga is játszik benne. Az előadás első felvonásában az író légiós történeteiből látunk néhányat, a másodikban pedig pesti kabaréjelenetei jelennek meg egy történetté összefűzve.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!