ERDON Helyi hírek

2016.05.12. 16:44

Torlódás Borsnál

A borsi gépjármű-határátkelőnél a csütörtöki nap folyamán torlódás alakult ki mind a kilépési, mind pedig a belépési oldalon.

A borsi gépjármű-határátkelőnél a csütörtöki nap folyamán torlódás alakult ki mind a kilépési, mind pedig a belépési oldalon.

Körülbelül háromnegyed óra volt a várakozási idő mindkét oldalon, mondta a Bihari Naplónak Bondar Laura Beatrice, a Nagyváradi Területi Határrendészet sajtószóvivője, hozzátéve: a torlódás oka az volt, hogy egy Magyarországról érkező vonathoz át kellett irányítani egy határrendész-különítményt a déli órákban, így kevesebben dolgoztak a borsi vámon. A sajtószóvivő kijelentette: a vonat ellenőrzése után visszatértek a határrendészek a vámhoz, és a várakozási idő ismét lecsökkent a normális szintre. A borsi vámon csütörtökön átlépő autósok elmondása szerint azonban a várakozási idő meghaladta az egy órát, a torlódás egyik fő okaként pedig azt jelölték meg, hogy nagyon sok magyarországi autó jelentkezett belépésre a borsi vámnál, hiszen a pünkösdi hosszú hétvégét sokan Erdélyben töltik, illetve sokan készülnek a csíksomlyói búcsúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!